Enter your keyword

Bessen cacao rawfood taart

Bessen cacao rawfood taart

blog bessen cacao rawfood taartBessen cacao rawfood taart

Deze rawfood taart met bessen en cacao kreeg ik op een zondagavond voorgeschoteld als verrassing 🙂 Vader en dochter (9 jaar) waren een namiddag aan het kokkerellen en ik was gaan tuinieren in de samentuin. Ze ziet er toch zoooooo lekker uit! En dat was ze ook! En vergis je niet in de portie, een klein stukje vult je maag en vooral voedt je lichaam al heel sterk… want het zit boordevol noten en goede ingrediënten.

In verschillende lagen

Als je een rawfood taart maakt met verschillende lagen, dan laat je de taart telkens best een uur in de koelkast staan zodat de laag kan opstijven. Zo blijft de volgende laag mooi bovenop de vorige. Bij de bodem is dat niet nodig… die is stevig genoeg.

 

Ingrediënten

Deze taart is goed voor 8 goed vullende porties. Het is een taartbodem met doorsnee 17 cm. Dat lijkt niet groot, maar zeker als je wat in de hoogte werkt, is het echt genoeg 😉

 

Wat hebben we nodig voor de bodem?

1/3 dadels, 1/3 amandelen, 1/3 walnoten (ik schat ongeveer 1 tot 1,5 kopje per ingrediënt, meer dan 1cm dikte mag de bodem niet zijn)

Wat hebben we nodig voor de chocolade crème laag?

3 el cacao

3 el amandelen

3 el walnoten

2 el hazelnoten

5 el honing of esdoornsiroop

4 el kokosolie (stoomontgeurd)

snuifje fleur de sel

snuifje kaneel

2 tl vanille bourbon druppels

Wat hebben we nodig voor de bessen crème?

3 el cashewnoten

3 el frambozen (mag ingevroren zijn)

3 el bosbessen (mag ingevroren zijn)

4 el kokosolie (stoomontgeurd)

5 el honing of esdoornsiroop

snuifje fleur de sel

blog bessen cacao rawfood taart

Bereiding

Bodem

Maak eerst je bodem en leg eventueel de bevroren bessen al uit de diepvriezer.

Doe alles in een blender, zorg er voor dat er geen pitten in de dadels zitten! En meng het geheel tot het zeer plakkerig wordt. Druk de bodem van je taartvorm hier stevig en gelijkmatig mee aan

Chocolade crème

Dan maken we de chocolade crème.

Smelt de kokosolie. Voeg de noten en de kokosolie in de blender en laat alles tot een homogene, gladde massa blenden. Voeg dan de cacao, honing of esdoornsiroop, zout en kaneel toe en blendt alles weer door elkaar. Maak de volgende laag in je taartbodem en laat een deel over om bovenop nog versieringen aan te brengen met een spuitzak. Zet de taart even in de koelkast om hard te worden.

Bessencrème

Ondertussen maken we de bessen crème.

Smelt de kokosolie. Gebruik je geen kokosolie, dan stort je taart helemaal in elkaar, of je zou het in de diepvries moeten bewaren (maar bevroren taart eet niet zo gemakkelijk, dan wordt het toch wel een harde ijstaart. Zet je ze uit de diepvriezer, dan zal ze na verloop van tijd ook instorten ;-)) Dus kokosolie heeft een belangrijke rol te vervullen!

Doe de cashewnoten en de kokosolie in de blender en maak een gladde en homogene massa. Ook de honing of esdoornsiroop, zout en de bessen mogen erbij. Blendt alles goed door elkaar! Zelf verkies ik om de bessen al wat te laten ontdooien omdat de kokosolie anders te snel kan stollen als ze in aanraking komen met de koude bessen. En dan kan je alles moeilijker verwerken.

Versiering

Maak de bovenste laag en zet weer een uurtje in de koelkast. Ondertussen vul je de spuitzak met versieringsteutje er op en wanneer de bovenste laag wat steviger is geworden, kan je de versiering aanbrengen.

Laat verder opstijven in de koelkast. Een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Koel serveren.

 

Eet smakelijk!

 

Ben je ook verlekkerd op chocolade? Dan hebben wij iets heel speciaals voor jou!

Ontdek hier onze heerlijke, supergezonde en veelzijdige ChoQola! Chocolade snoepen was nog nooit zo gezond!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

 

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Laat ons zeker weten als jij dit receptje ook wil maken!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *