Enter your keyword

Bosaardbei scampi salade

Bosaardbei scampi salade

blog bosaardbei scampi saladeBosaardbei scampi salade

Als ik even naar deze foto kijk en aan de seizoenen denk, dan merk ik dat die in mijn moestuin toch ook een beetje door elkaar lopen. Want op zich zit er boerenkool in uit de tuin en ook bosaardbeitjes… Boerenkool oogst je over het algemeen in de winter en bosaardbeitjes zijn nu volop aan het groeien.

Moest je ergens bosaardbeitjes hebben staan, gebruik ze zeker eens in een gerechtje! Ze zijn zo klein maar ze zijn ook een waar smaakbommetje!

 

Lekker alternatief voor de moestuinder

Af en toe moet je toch eens “alternatief” uit de hoek komen met een salade dat niet zomaar uit de supermarkt te halen is. Op die manier kunnen we de moestuinder ook aansporen om andere gewassen te telen dan bonen en wortelen.

Boerenkool is een zeer voedzame wintergroente, maar ik laat die het ganse jaar staan. Af en toe snoei ik ze terug en dan schieten ze weer volop uit. Ik blijf er van genieten!

Bosaardbeitjes groeien hier thuis in het wild. We hebben enkele plekken overgehouden om ze te laten groeien en er bijna dagelijks van te kunnen smullen.

blog bosaardbei scampi salade

Op zich zitten er niet zo veel verschillende ingrediënten in, en kan je ze ook aanpassen als je geen boerenkool voorhanden hebt.

Ingrediënten

  • boerenkool of spinaziebladeren
  • verse peterselie (blad of krul) en niet te zuinig zijn
  • witlof
  • scampi
  • bosaardbei, kunnen ook frambozen zijn
  • feta kaas
  • sesam
  • olijfolie of een azijn, bv vijgenazijn of frambozenazijn
  • paprikapoeder
  • fleur de sel

De scampi wordt gebakken in olijfolie/kokosolie met paprikapoeder, wat fleur de sel en peper. Ook wat provencaalse kruiden werden toegevoegd.

Verder worden de bladgroenten goed gespoeld en in stukken gesneden. Alles wordt op het bord geschikt en afgewerkt met olie of azijn en wat fleur de sel en sesam.

 

“Zout hoeft niet slecht te zijn. Echt mineraalzout kan je lichaam zelfs weer in balans brengen op vlak van hydratatie, bloeddruk en cholesterol. Keukenzout is de boosdoener.”

Gebruik je ook al eens fruit in je hartige salade? Laat dan hieronder je reactie achter… of heb je een andere vraag, stel ze gerust onder de blog.

 

Wil je op de hoogte blijven van onze weetjes en interessante info?

Ontdek de supergezonde en overheerlijke choQola hier!

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *