Enter your keyword

Callan en Freya “Undercover”

Callan en Freya “Undercover”

blog callan en freya undercoverCallan en Freya “Undercover”

Vandaag willen we je een ervaring delen die we in 2016 hadden aangaande de verschillende stoffen, additieven enz die in voeding wordt gestoken om het ‘perfect’ te maken…

Anoniem

Toen nog niemand ons kende in de voedingsindustrie en we alle ingrediënten voor onze ChoQola aan het zoeken waren, stootten we op een “ingrediëntenbeurs”. We hadden het boek “Slik je dat?” van Joanna Blythman gelezen waarin zij de geheimen van de voedingsindustrie aankaartte. Zij ging undercover om het één en het ander uit te pluizen. Wij zijn gek op dat boek! Het is een echte aanrader om te ontdekken hoe de industrie je eten bekijkt en bewerkt. En vooral ook om de klik te maken dat je al die rommel niet meer wil eten 🙂

We zagen het al helemaal zitten, “wij gaan ook undercover op die beurs! Zeker nu nog niemand ons kent.” We kregen ook de toelating om te gaan (enkel voor professionals) en gingen een kijkje nemen. Niemand kende ons, want we hadden nog geen website online staan. We waren benieuwd wat men ons zoal zou voorstellen als we zeiden dat we een chocolade product op de markt wilden brengen… Zoals de auteur van het boek ook aankaartte, dat ze erg argwanend keek naar alles wat eetbaar leek, maar het niet meer durfde op te eten… hadden wij dezelfde ervaring…

Oplossingen

Met open mond stonden we te kijken naar alle additieven, sprays, aroma’s, hulpstoffen en de meest veelzijdige “oplossingen” voor je voedselprobleem. (lees “productieprobleem”)

– We kregen al snel het aanbod om onze honing te vervangen door honingpoeder.
Om emulgatoren toe te voegen om onze chocolade stabiel gemengd te houden.

– Bij de afdeling vetten en oliën, kregen we de vraag welke smeltcurve we wensten voor de kokosolie… want alles kon “op maat” gemaakt worden! Dat worden dan geharde en gemanipuleerde vetten die omgezet worden in schadelijke transvetten.

– Uiteraard kon je ook de olie/vetten laten kleuren… dat wordt blijkbaar bij enkele grote merken ook gewoon toegepast, om bv minder cacao te moeten toevoegen en toch een mooi en donker chocoladeproduct te verkrijgen!

– Op onze opmerking dat wij vooral geïnteresseerd waren in de smaak van de ingrediënten, kregen we direct het antwoord dat ook dat samengesteld kon worden naar wens met de nodige aroma’s! Ook als je een chocolade vulling wenst, ze creëren wel iets met de aroma’s naar keuze.

We zijn daar een dag geweest en probeerden zoveel mogelijk informatie in te winnen. Die mensen nemen het ook zeer ernstig. Ze bieden je ook oplossingen aan voor “clean labeling”, zodat je etiket er mooi en “gezond’ uitziet en je het label “natuurlijk” mag voeren enz… Terwijl er uiteindelijk niet veel natuurlijk meer aan is…

We zijn werkelijk in shock naar huis gereden…

In de natuur heeft elk ingrediënt zijn specifieke eigenschappen. Op basis daarvan hebben wij onze choQola ook gemaakt. Maar in de voedingsindustrie kan alles op eender welke temperatuur smelten en de perfecte kleur, geur, textuur en smaak krijgen!
ChoQola is misschien niet perfect voor de gewone voedingsindustrie, maar het is wel perfect voor je lichaam! Dat weten wij heel zeker.

 

ChoQola vind je natuurlijk in onze shop. We zijn apetrots om dit geweldig lekker en super gezond kwaliteitsproduct het onze te mogen noemen! Want choQola maakt het nu mogelijk om echt gezond te snoepen… een nieuw tijdperk is aangebroken… lactosevrij en suikervrij!

 

Ontdek hier onze heerlijke, supergezonde en veelzijdige ChoQola! Chocolade snoepen was nog nooit zo gezond!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Deze blog, en alle andere blogs, zijn beschermd door de disclaimer van de website.

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *