Enter your keyword

ChoQola duur? Vergelijkende test

ChoQola duur? Vergelijkende test

ChoQola duur? Vergelijkende testChoQola duur? Vergelijkende test

Graag willen we in deze blog het één en ander verduidelijken voor jullie. Vermits we enerzijds een ‘andere’ soort chocolade verkopen dan de doorsnee chocolades die je op de markt vindt; en anderzijds de verpakking die lichtjes afwijkt van de gewone chocolade die je in de winkel vindt, durven er al eens te snelle conclusies genomen te worden. Vragen zoals “Waarom zo’n grote hoeveelheid in 1 aankoop?” of “Het is toch wel duur…” willen we even onder de aandacht brengen.

 

Waarom zo’n grote pot?

Onze ChoQola smelt sneller dan de gewone chocolades omdat wij gebruik maken van gezonde vetten die een lager smeltpunt hebben dan bv cacaoboter. Wij gebruiken geen geharde vetten die wel tegen een hogere temperatuur kunnen en hun vaste vorm bewaren, omdat die simpelweg ongezond zijn.

Onze ChoQola kent vele toepassingen, zoals een chocolade fondue, waar je direct een grotere pot voor kan gebruiken. Daarnaast is het handig om een voorraadje pralines in de vriezer te bewaren. Je hebt altijd een gezond chocolaatje voorhanden voor als er bezoek komt!

Zo kan je de ganse pot in 1 dag direct verwerken om pralines te maken. Deze pralines kan je ook nog ‘pimpen’ met eigen favoriete toevoegingen zoals rozijnen, zaden, noten, chili, gedroogde vruchten enz… Of je haalt een deel uit de pot voor de pralines en de rest doe je over een fruitontbijt (zo uit de pot gelepeld of gesmolten), een keertje als broodbeleg enz…

En vermits we vooral online verkopen, haal je over het algemeen ineens een iets grotere hoeveelheid in huis. Dan ga je niet wekelijks een reepje chocolade inkopen. Eens verwerkt en in diepvriezer, is hij nagenoeg onbeperkt houdbaar.

ChoQola duur? Vergelijkende test

Wat is chocolade?

Volgens de Europese Unie is chocolade een overkoepelend begrip voor producten gemaakt van cacao(half)fabrikaten en suiker, die ten minste 35% cacaobestanddelen moet bevatten, waarvan ten minste 18% cacaoboter en 14% droge cacaomassa. Voor gewone pure chocolade ligt dit hoger, nl min. 50% cacaobestanddelen. Als je een 70% cacao ziet staan op je verpakking, dan kan dit het volgende betekenen: het cacao bestanddeel moet minimum 50% bedragen, en in dit geval zit er dan 70% cacaobestanddeel in. Dat is cacaomassa en cacaoboter. Maar die overige 30%, die wordt hoofdzakelijk ingenomen door suiker. Suiker is en blijft het hoofdbestanddeel van de meeste commerciële chocolades. De bittere chocolade moet minstens 60% cacaogehalte hebben en ten minste 18% cacaoboter… ook daar is nog ruimte voor suiker. Een 99% gehalte bevat nog een minieme hoeveelheid suikers en is dan ook zeer bitter.

Appelen met peren vergelijken?

Tja, als men prijzen wil vergelijken, dan is het ook wel belangrijk dat men de ingrediënten vergelijkt! Want suiker en andere spotgoedkope vulmiddelen vergelijken met pure en volwaardige ingrediënten zoals noten en kokosolie, dat gaat niet!

Daarom geven we hier ter vergelijking een lijst van prijzen van: commerciële chocolades met minderwaardige ingrediënten, luxe chocolades en als laatste gezonde chocolades.

Duur? Reken eens uit!

Fabrikanten maken het ons niet altijd gemakkelijk door met verschillende (kleine) grammages te werken. Meestal koop je een reep van 40 tot 200g, en niet een bokaal van 500g of zelfs 1kg! Omdat veel verpakking nodeloze kosten betekenen en belastend zijn voor het milieu, hebben wij er bewust voor gekozen om onze ChoQola aan te bieden in glazen bokalen van 500g. Deze bokaal kan je direct gebruiken om de ChoQola au bain marie op te warmen. Om je helemaal goed op weg te helpen, willen we je bij elke pot ChoQola een kwalitatief vormpje geven om leuke pralines te maken. Met een pot van 500g, kan je in 1 handeling al gemakkelijk een reeks pralines klaarmaken, hetgeen je tijd en moeite bespaart.

Vergelijking

Maar laten we nu eens de vergelijking maken met andere chocoladeproducten. Onze ChoQola kost tussen 50€ en 60€/kg. Een ChoQola ZONDER geraffineerde suikers, vulmiddelen, bewaarmiddelen en andere additieven, en met vele rauwe bestanddelen zoals cacao, noten en olieën.

Eerst gaan we langs de afdeling commerciële chocolades die gemiddeld voor bijna de helft geraffineerde suikers en zoetstoffen bevatten, hetgeen een spotgoedkoop en zeer ongezond vulmiddel is in chocolades en chocopasta’s:

 • Cote d’or Encore tablet melk, praliné en puur 158g = 5,99€. Dat maakt 37,91€/kg
 • Merci hart 250g = 7,75€. Dat maakt 31€/kg
 • Disney kersthartje 30g = 1,99€. Dat maakt 66,33€/kg
 • Galler chocomade reepjes 288g = 9,49€. Dat maakt 32,95€/kg
 • Neuhaus Ballotin pralines 500g = 34€. Dat maakt 68€/kg

Dan gaan we naar de luxe en hoge % cacao chocolades, niet altijd gezonder (lees hiervoor de ingrediëntenlijst van het product):

 • Amelia Rope dark edition 75g = 5,90€. Dat maakt 87,66€/kg
 • Pierre Marcolini Baracoa Cuba 1×4 vierkante tabletjes = 40€ (gewicht?)
 • Lindt puur 99% 50g = 3,49€. Dat maakt 69,80€/kg
 • Marou Ben Tre 78% 100g = 6,80€. Dat maakt 68€/kg

Als laatste gaan we een kijkje nemen bij de bewust-gezonde chocolades, zoals raw chocolate:

 • Lovechoc bar 40g = 2,99€. Dat maakt 74,75€/kg
 • Bric of raw chocolate (divers) Prijzen van 57,69€ tot 125€/kg.
 • Raaka suikervrij en raw cacao 51g = 6,95€. Dat maakt 136,27€/kg
 • AMMA puur 100% 80g = 6,95€. Dat maakt 86,87€/kg

Zo merk je alleszins dat hoe minder suiker een chocolade bevat, hoe hoger de prijs is…

ChoQola ligt tussen de 50€ en 60€ per kilo en bevat ENKEL HOOGWAARDIGE ingrediënten! Vergelijk deze prijs met wat je hierboven ziet staan, en je kan oprecht zeggen dat we niet duur zijn. Binnen ons segment zijn we zelfs goedkoop!

 

Welk cadeau zullen we geven?

Welk chocolade cadeautje zou jij verkiezen?

Enerzijds het alom bekende Godiva met hun geschenkdoos van 34 pralines voor 37€ (gewicht niet meegedeeld).

 • Ingrediënten: Suiker, cacaomassa, volle melkpoeder, cacaoboter, hazelnoten, room, amandelen, glucosesiroop, bevochtigingsmiddel (sorbitol), plantaardige olie (palmpit, palm, koolzaad, zonnebloem), boterolie, invertsuikersiroop, boter, zoete gecondenseerde melk, magere melkpoeder, macadamianoten, melk, tarwemeel, emulgator (sojalecithine), volle melk, aroma’s, gehydrogeneerde plantaardige olie (palm), cacaopoeder, passievruchtensap concentraat, koffie, vetarm cacaopoeder, honing, zout, maltodextrine, tarwezetmeel, melksuiker, melkeiwit, gerstmoutbloem, weipoeder, natuurlijke vanille, citroenschil, zuurteregelaar (citroenzuur).

Of anderzijds ons ChoQola cadeaupakketje met een pot van 220g ChoQola, een hoogwaardig praline vormpje, 24Kt eetbaar goud, kokosrasp, hot chili, walnoten… voor 25€

 • Ingrediënten: 100% van biologische oorsprong: kokosolie (met stoom ontgeurd of koudgeperst van eerste persing), cacao (dark of raw), ongeroosterde cashewnoten, ongeroosterde amandelen, dennenhoning, kruidenmengeling, himalayazout. Extra: 4 glazen potjes met respectievelijk 24Kt eetbaar goud, kokosrasp, hot chili en walnoten.

cadeau pakketje ChoQola

Ontdek de supergezonde en overheerlijke choQola hier!

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

Print Friendly, PDF & Email

Comments (2)

 1. […] Wil je ook weten hoe choQola zich positioneert qua prijs? Lees dan zeker het volgende artikel vooraleer je zelf onjuiste conclusies trekt: “ChoQola duur? Vergelijkende test” […]

 2. […] ChoQola is niet duur, zoals sommigen zouden durven denken. Een bos bloemen kost haast evenveel…Vergelijk andere chocolades maar eens per kilo prijs, je zou er nog van schrikken. En zeker als je nog gaat kijken bij iets of wat gezondere chocolades. Dan zitten wij echt SUPER MOOI in prijs! Lees de blog er maar eens over […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *