Enter your keyword

choQola happy-bite met gin

choQola happy-bite met gin

blog choQola happy-bite met ginChoQola happy-bite met gin

Oké, ik weet dat we een gezond alternatief willen aanbieden op de commerciële chocolade en dat alcohol nu niet meteen het toonbeeld van gezondheid is 😉

Maar ook daar kan je verschillende keuzes in maken, een verantwoorde keuze of gewoon rommel. En laat het nu zijn dat we een kameraad hebben die zijn eigen gins maakt. Helemaal puur natuurlijk, zonder chemische smaakstofjes. En dan vinden wij dat ook leuk om eens aan ‘foodpairing’ te doen. (link naar agdistillery)

Haute cuisine

Laten we eerlijk zijn, als je deze happy-bites of pralinetjes bekijkt, dan lijken ze uit een sjieke chocolatier te komen! En toch kan je deze snel en gemakkelijk zelf maken! Echt waar! Daar hoef je geen chef kok(kin) voor te zijn.

Dat klinkt als muziek in de oren 🙂

Aan de slag!

Wat heb je nodig voor deze prachtige creatie?

  • ChoQola, de smaken ‘Dark & Creamy’ en ‘Orange Xtra Dark’ passen hier heel goed bij.
  • Gin, kijk voor een eerlijk product als het kan, hier een wooded gin gebruikt.
  • koriander bolletjes
  • zwarte peper
  • komijn
  • gedroogde sinaasschilletjes (optioneel)
  • silicone vormpje om ze te maken, geleverd bij bestelling choQola

blog choQola happy-bite met gin

Om 1 vormpje te vullen, heb je 1/4e van je 500g pot nodig (of 1/2 van de 220g pot) en gebruik je 1 eetlepel gin.

Smelt de choQola au bain marie en meng er de gin door. DAN MOET JE SNEL TE WERK GAAN, want de gin gaat reageren met de choQola en gaat in brokjes samentrekken. Giet de vormpjes dus snel in met choQola.

Zet je gevulde vormpje in de diepvriezer. Je zal merken dat de alcohol een beetje kan gescheiden raken van de gin en een fluogeel kleurtje achterlaat op de bodem van je uiteindelijke praline, maar dat is een extra cool effect 😉

Dan maak je een mengsel met je kruiden. De koriander bolletjes even door een vijzel pletten en voeg alles samen in een potje.

Als je choQola vormpje hard is, kan je de choQolaatjes reeds besprenkelen met je kruiden en eventueel afwerken met een sinaas stukje (gedroogde schil ofzo… onbespoten). Je kan ze op deze afgewerkte manier ook bewaren in een gesloten potje in de diepvriezer tot wanneer je alles meteen wil opdienen. Dat bespaart je werk uit op het moment zelf. Zet ook een bord of schoteltje (een leisteen is mooi) in de diepvriezer om alles op te serveren.

 

ChoQola vind je natuurlijk in onze shop. We zijn apetrots om dit geweldig lekker en super gezond product het onze te mogen noemen! Want choQola maakt het nu mogelijk om echt gezond te snoepen… een nieuw tijdperk is aangebroken… zuivelvrij en suikervrij!

 

Ontdek hier onze heerlijke, supergezonde en veelzijdige ChoQola! Chocolade snoepen was nog nooit zo gezond!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *