Enter your keyword

ChoQola, zuur of base vormend?

ChoQola, zuur of base vormend?

blog choQola zuur of baseChoQola, zuur of base vormend?

Als je voeding als medicijn wenst te gebruiken, of gewoon al gezonder wil eten… is het ook van belang dat je weet wat zuur vormende voeding is en wat base vormende voeding is, om zo bewustere keuzes te maken.

Het zijn simpele aandachtspunten die een wereld van verschil kunnen maken binnen je gezondheid naar de toekomst toe!

Zuur vormende voeding en de gevolgen

Als je veel zuur vormende voeding en dranken tot je neemt, gaat je lichaam een ideale bodem vormen waar ziektes in tot uiting gaan komen. Je immuniteit gaat achteruit, je algemene werking van je organen gaan achteruit… Dat gebeurt niet van de ene dag op de andere, maar langzaamaan word je gezondheid minder van kwaliteit… we noemen het nogal gemakkelijk ‘welvaart ziekten’, of beschouwen het zelfs als ‘normaal’ bij het ouder worden.

​Je wordt vatbaarder voor bv verkoudheden, griep, ontstekingen (in je gewrichten en spieren​​), reuma, schimmelinfecties, depressie enz. Maar na een sterke en lange verzuring van je lichaam kunnen je organen slechter gaan werken en kan er zelfs kanker ontwikkeld worden. Want die cellen gedijen enkel in een verzuurd lichaam. Ook diabetes, hartproblemen, burn-out, beschadigingen van lever en gal, allergieën behoren tot het lijstje die met base vormende voeding voorkomen kunnen worden.

blog choQola zuur of base

Jarenlang kan je lichaam die verzuring nog op allerlei manieren proberen op te lossen. Veelal gebeurt dat door mineralen uit je lichaam te onttrekken. Zo creëer je naast een verzuring, ook nog mineralen tekorten enz…

Balans

Belangrijk is dus dat je veel base vormende voeding in je eetpatroon steekt. Een goede balans is zo’n 80% base en slechts 20% zuren.

Wat is verzurende voeding?

De belangrijkste verzurende voeding is: vlees, eieren, ​​​​​​vis, suikerrijk voedsel, snacks en koekjes, koffie, zwarte thee, granen, alcohol, tafelzout, gepasteuriseerde melk en kaas, en ook sommige vetten en chocolade…

Dan schiet er nog maar weinig over, hoor ik je al zeggen! Er bestaan tabellen die je laten zien wat base is en wat zuur vormend, evenals de gradaties daartussen.

Wat is base vormende voeding?

Base vormende voeding vind je vooral in groenten en fruit, geitenkaas, melkwei, noten, zaden, zeewier, gezonde vetten, mineraalzouten, honing​​​​… Het klinkt voor de meesten niet als het lekkere ‘comfort food’ waar we dagelijks naar grijpen om ons goed te voelen (emotioneel dan). Want het lichaam zal zich met deze voeding wél heel goed voelen.

Hoe kunnen we dat matchen?

Je wil natuurlijk gezond eten, maar ook blijven genieten van je zogenaamde ‘comfort food’. Hoe lossen we dat op zonder veel teniet te doen aan onze goede voornemens om meer base te eten?

We hebben eens nagekeken wat er bijvoorbeeld allemaal in choQola zit en hoe dat zich positioneert binnen dat zuur en base patroon…

Hier zijn de resultaten:

kokosolie = licht base

amandelen = licht base

kaneel = base

kurkuma = base

zeezout = base

honing = licht base​​​​​​​​​​​

carob = base

cashewnoten = licht verzurend

raw cacao (bij melk en kokos variant) = verzurend
alkalised cacao (bij pure smaak) = ph neutraal
Slechts 1 tot 2 ingrediënten zijn licht verzurend tot verzurend (de alkalised cacao is neutraal). Vele andere, waaronder ook de voornaamste ingrediënten in choQola, zijn base vormend. Vergeet niet dat choQola is gemaakt op basis van kokosolie en noten en het is niet de cacao die het zwaarste doorweegt.
​In andere chocolades probeert men zoveel mogelijk cacaobestanddelen te gebruiken, en dan nog in combinatie met suiker, wat de traditionele chocolades tot verzurende voeding maakt.​​​​​ Denk maar aan 70% chocolade met 30% suiker… enkel alkalised kan een chocolade neutraler maken, maar niet helemaal base. De suiker speelt een verzurende rol.

Conclusie: choQola is dus GEHEEL ANDERS!

Vermits choQola eerder base is, past het ook met gemak binnen je zone om eens lekker te genieten van je comfort food, zonder dat het je lichaam verzuurt.

Weer een reden waarom choQola past binnen je gezonde levensstijl. Want wij bewijzen dat lekker snoepen en gezondheid echt wel samengaan!

 

ChoQola vind je natuurlijk in onze shop. We zijn apetrots om dit geweldig lekker en super gezond kwaliteitsproduct het onze te mogen noemen! Want choQola maakt het nu mogelijk om echt gezond te snoepen… een nieuw tijdperk is aangebroken… lactosevrij, zuivelvrij en suikervrij!

 

Ontdek hier onze heerlijke, supergezonde en veelzijdige ChoQola! Chocolade snoepen was nog nooit zo gezond!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Deze blog, en alle andere blogs, zijn beschermd door de disclaimer van de website.

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

  1. Interessant om te lezen/weten, veel nuttige info. Ik deel het ook even op mijn privé FB pagina 🙂

    Cherryl
    jan 11, 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *