Enter your keyword

EHBO bij insectenbeet

EHBO bij insectenbeet

blog ehbo bij insectenbeetEHBO bij insectenbeet

Wat moet je doen als je een insectenbeet hebt opgelopen en deze plek is ook wat opgezwollen? Dan grijpen het meerendeel van de mensen naar zalfjes, die meestal behoorlijk ver van de natuur staan… maar het kan ook anders. Vooraleer je naar deze chemische dingen grijpt, probeer eens iets wat moeder natuur ons aanbiedt…

Ik ben op dit idee zelf lang geleden gekomen nadat mijn been helemaal dik was van 2 insectenbeten. Ik ging eerst naar de apotheek voor een zalfje en smeerde het er op. De volgende ochtend was alles nog eens zo erg opgezwollen! Hm, vreemd, dacht ik toen… maar hier moet ik iets anders op vinden.

De natuurlijke geneeskunde

Ik deed mijn boek open over natuurlijke geneeskunde middeltjes en vond daar een tip om er uien op te leggen. Zo gezegd zo gedaan, en de ochtend nadien was er veel beterschap te merken. Na 2 dagen was alles verdwenen.

blog ehbo bij insectenbeet

Hoe ga je te werk?

Ik zal je even uitleggen en tonen hoe ik dat doe en hoe het voor mij goed werkt zonder dat je er veel hinder van ondervindt. Ik pas dit ook toe bij kinderen.

uien tegen insectenbetenWat heb je nodig? Een schijfje ui dat de beet volledig bedekt, wat plastic folie en wat kleefband. Eventueel kan je ook nog een verband rond doen voor meer stabiliteit tijdens het slapen.

 

 

 

uien tegen insectenbeetDoe allereerst een schijfje ui op de insectenbeet. Dek af met folie en plak vast met tape zodat de ui er niet uit kan. Eventueel verder omwikkelen met verband.

 

Ga hier een nacht mee slapen en herhaal indien nodig.

 

Met deze super simpele en o zo gezonde methode heb ik altijd mijn insectenbeten en die van de dochter goed weten te behandelen.

Zo zie je maar weer eens hoe krachtig de natuur is!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Laat ons zeker weten als jij deze methode ook kent of wil gebruiken!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *