Enter your keyword

Ik geef je een glutenvrij roosje

Ik geef je een glutenvrij roosje

 

blog ik geef je een glutenvrij roosjeIk geef je een glutenvrij roosje

Voor een groot feest was ik op zoek naar een lekker hapje dat er heel feestelijk uitzag… en dan kwam ik natuurlijk op kleine gebakjes met roosjes uit. Maar alle varianten van bereidingen die ik vond, waren met deeg gemaakt.

Ik wou een glutenvrije variant wegens nogal wat “intolleranten” binnen het milieu. Dus experimenteerde ik er zelf wat mee. En met succes!

 

Een gebakje zonder gebak

Op zich zijn we voorstander van rauwe, pure voeding, maar soms mag het wel eens hè. Zeker in ons koude klimaat, ben je ook al eens op zoek naar wat warme zaken. Maar ook voor dit gerechtje is het praktisch gezien niet echt mogelijk om het rauw te maken… ik heb het geprobeerd. De appelschijfjes breken als je ze wil plooien. Als ze even warm geweest zijn, niet meer.

Vermits ik geen deeg wou gebruiken, moest ik een plakmiddel hebben dat de appelschijfjes zelf genoeg aan elkaar bond. Ik gebruikte een mengsel op basis van honing, dat werkte al heel goed.

 

Stap voor stap

Voor de “visuelen” onder ons, waaronder ik zeker, heb ik nog voor wat kleverig beeldmateriaal gezorgd. Ja, het is wel een plakboel, maar het loont!

Wat heb je nodig?

  • bakvorm met mini-mini cupcakes (kijk onderaan bij shopping tips)
  • papiervormpjes om er in te leggen, ook mini-mini! (kijk onderaan bij shopping tips)
  • appels met schil, roodachtige schil geeft mooiste resultaat, dus liefst onbespoten (veel appels heb je niet nodig, zelfs met 1 à 2 appels kan je ongeveer een bakvorm vullen met roosjes
  • kaneel
  • honing
  • zoet fruit, zoals nectarine en soortgenoten, pruimsoorten, mirabellen… wat op dat moment goed voorhanden is
  • amandelpoeder
  • mandoline of dunschiller (kijk onderaan bij shopping tips)

 

Hoe gaan we te werk?

Met de dunschiller of mandoline schil je de appels in fijne plakjes. De stukken die volledig rond zijn, snij je in de helft door zodat je allemaal halve maantjes hebt.

Doe de stukjes in een pot, voeg water toe en breng aan de kook. Van het moment dat het kookt, zet het vuur af en giet de stukjes in een vergiet. Laat uitlekken en wat afkoelen.

IMG_3598

Ondertussen maak je een mengsel van honing, amandelpoeder, kaneel en zoet geel fruit en laat het even koken. Zorg ervoor dat het een gladde massa wordt zonder brokjes.

Leg appelschijfjes op de houten plank en bestrijk ze met het mengsel.

IMG_3599

Leg 6 appelschijfjes half over elkaar, van groot naar klein en rol ze ook op van groot naar klein. Leg ze in de bakvorm waar al papiertjes inliggen.

IMG_3596

Herhaal dit tot alle roosjes gemaakt zijn. Op het einde strooi je er nog wat kaneel over.

IMG_3595

De oven verwarm je voor op 150°C en bak de roosjes voor 10 minuten.

Leg de papiertjes met roosjes op een afkoelrooster en je feestelijk hapje is klaar!

blog ik geef je een glutenvrij roosje

 

Laat ons zeker weten wat je ervan vindt en laat een reactie achter onderaan de blog! Heb je vragen omtrent het maken van deze taartjes? Stel ze gerust hieronder!

 

 Wil je op de hoogte blijven van onze weetjes en interessante info?

Ontdek de supergezonde en overheerlijke choQola hier!

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *