Enter your keyword

Gezonde chokotoff met choQola

Gezonde chokotoff met choQola

blog gezonde chokotoff met choQolaGezonde chokotoff met choQola

Binnen de serie van gezondere alternatieven op de commerciële snacks, zijn we toegekomen aan de alom begeerde “chokotoff”.
De harde karamel die zo langzaam in je mond smelt, dat je er uren zoet mee bent (zo was de reclame vroeger toch 🙂 )

Wel, daar kunnen we bij choQola wel wat mee! We hebben onze homemade karamel, en steken dat net iets anders in elkaar om een nog donkerdere chocolade karamel te verkrijgen… en de choQotoff is geboren!

Met choQola en de bijbehorende vormpjes is dat een makkie en heb je in een mum van tijd een voorraadje bij de hand… ofwel in de diepvriezer.

Alternatief voor een soort choco…

Velen vragen ons of je choQola als choco kan gebruiken. Wel, het bevat geen emulgator, dus het is niet altijd even smeerbaar. Maaaaar… waarom maak je niet de vulling van de chokotoff om zo je eigen chokotoff-choco te maken?? Voor alles is een oplossing 🙂

Hoe gaan we te werk?

Sommigen kennen onze karamel al, maar voor de chokotoff maken we een kleine variant hierop. We voegen meer choQola toe dan honing. Wie choQola nog niet kent, dan wordt het hoog tijd, en voor de anderen zou ik zeggen, neem je pot en je vormpje bij de hand en we beginnen er aan.

blog gezonde chokotoff met choQola

Je hebt nodig: een vormpje, choQola naar keuze, we prefereren wel de donkere omdat chokotoff dat ook is, en een goede kwaliteit van honing.

Laat een gewenste hoeveelheid choQola smelten au bain marie.

Neem verhouding 2 lepels choQola en 1 lepel honing en roer stevig door elkaar, enkele minuten lang tot het meer een karamel structuur krijgt.

Vul het onderste stukje van de vormpjes met choQola, zet even in de diepvriezer.

Doe dan een stukje van je karamel in de vormpjes en giet dan de rest van de praline dicht met choQola.

Laat een uurtje hard worden in de diepvriezer en ze zijn klaar!

Bewaar ze (zolang je er af kan blijven) in een potje in de diepvriezer.

 

Heb je geen diepvriezer? Neem dan de koelkast… ze zullen lichtjes zachter zijn, maar beter dat dan helemaal geen choQola in huis!

Laat ons zeker weten hoe je ze vindt 🙂

Smakelijk!

 

ChoQola vind je natuurlijk in onze shop. We zijn apetrots om dit geweldig lekker en super gezond kwaliteitsproduct het onze te mogen noemen! Want choQola maakt het nu mogelijk om echt gezond te snoepen… een nieuw tijdperk is aangebroken… lactosevrij en suikervrij!

 

Ontdek hier onze heerlijke, supergezonde en veelzijdige ChoQola! Chocolade snoepen was nog nooit zo gezond!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

 

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments (2)

  1. Lijkt me lekker en eenvoudig. Maar ik begrijp “het stukje karamel” niet zo goed. Verkopen jullie “dat stukje karamel” apart?
    De rest is me duidelijk, enkel dat middenstukje begrijp ik niet helemaal. Sorry.

    Rita Bultinck
    mrt 13, 2020
  2. De karamel maak je zelf met choQola en honing. In dit geval is dat 2 lepels choQola en 1 lepel honing in een potje stevig door elkaar roeren. Voor de andere karamel maken we eerder 2 lepels honing en 1 lepel choQola (de ene meer een chocolade karamel dan de andere)

    mrt 14, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *