Enter your keyword

gezonde snickers

gezonde snickers

blog gezonde snickersgezonde snickers

Velen onder ons snakken naar die zeer suikerrijke chocoladesnacks. Wat als we daar nu zelf eens gezonde varianten van kunnen maken? Dan kan je nog steeds genieten van je zoete snack, maar dan zonder alle ongezonde rommel 🙂

Vandaag stellen we jou de gezonde Snickers voor!

Ideaal ook om je kinderen te trakteren en je kan hen zelfs mee betrekken om de snack mee te maken! Zo leren zij ook het verschil tussen ‘kant en klare’ rommel en ‘wat je zelf doet, doe je meestal beter’ kwaliteit 😉

Wat hebben we nodig?

 • amandelmeel of amandelnoten die je zelf fijnmaalt.
 • kokosolie (stoomontgeurd)
 • bio (dennen)honing
 • choQola
 • pinda noten

blog gezonde snickers

Bereiding

amandelmeelJe maalt je amandelen fijn of je neemt amandelmeel. Zorg dat bij het fijnmalen, je meel geen pasta wordt, het hoeft niet heel fijn zijn (enige brokjes zijn ook lekker daarin)

 

 

 

Je mengt er eventueel een beetje choQola (hoef je niet te smelten) doorheen en wat gesmolten kokosolie om je amandelmeel aan elkaar te laten plakken. Het mag niet nat worden.

Voeg je amandelmengsel in een plastic bakje (laag voorraadbakje) en druk het geheel gelijkmatig aan. Maak het ongeveer 0,7cm dik (of dikker naar wens). Dit wordt je koekje en je basis. Laat het even in de koelkast afkoelen.

 

karamel makengezonde snickers makenMaak je karamel. Neem 1 portie honing en een halve portie choQola (nog in pastavorm, recht uit de pot) Zeer goed mengen tot het zich als karamel gaat gedragen.

En voeg het bovenop je amandelmengsel in je bakje. Maak het laagje ongeveer 1cm dik (of meer of minder naar wens). Voeg er pindanoten aan toe en zet het geheel even in de diepvriezer om goed te laten hard worden.

 

gezonde snickers makenLaat je choQola au bain marie smelten en doe een deel in een kommetje.

Ontvorm je uitgeharde laagjes en snij ze in gelijke delen. Uit zo’n laag voorraadbakje haal ik zo’n 16 stuks.

Draai je stukken voorzichtig doorheen de choQola, bodem hoeft niet mee gedaan te worden. Laat het overtollige choQola er even af trillen en leg op een vlakke schaal.

Zet de schaal in de diepvriezer en laat verder uitharden.

Bewaren kan je deze Snickers in de koelkast. Zo blijft de karamel nog lekker zacht.

 

TIP: Opdienen kan je de Snickers best op een gekoelde schaal die je even voordien in de diepvriezer legt. Zo blijft je Snickers net iets langer koel, want choQola is uiteindelijk een ‘freezer’ chocolate en houdt ze van koude 😉

 

Laat ons zeker weten of jij deze graag wil maken! We lezen het graag onderaan deze blogpost!

 

ChoQola vind je natuurlijk in onze shop. We zijn apetrots om dit geweldig lekker en super gezond product het onze te mogen noemen! Want choQola maakt het nu mogelijk om echt gezond te snoepen… een nieuw tijdperk is aangebroken… lactosevrij en suikervrij!

 

[button_4 border=”rounded” size=”large” color=”orange” align=”center” href=”https://www.myfoodmykingdom.com/shop-chocolade” new_window=”Y”]Ontdek hier onze heerlijke, supergezonde en veelzijdige ChoQola! Chocolade snoepen was nog nooit zo gezond![/button_4]

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments (4)

 1. Zooo Super! Die ga ik maken met de kids. Ik bestel vandaag nog wat van je product. Geniaal!
  Els Van Laecke – Yes2me

  Els
  aug 24, 2017
 2. Dit ga ik zeker proberen! Ik heb alvast een pakket ChoQola besteld, ik ben reuze beneuwd! Zou ik nu eindelijk kunnen toegeven aan mijn chocoladeverslaving zonder schuldgevoel?

  Katrien
  aug 24, 2017
 3. Tuurlijk kan je dat nu! Wij doen dat elke dag 🙂 Voor ons is choQola iets voedend, dus wij ‘snoepen’ lekker verder. Daarom dat we het ook willen delen met anderen, zodat het leven en eten gewoon genieten kan zijn en niet ‘oh oppassen voor dit of dat…’

  aug 24, 2017
 4. […] gezonde snickers […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *