Enter your keyword

hapje amandel-vijgenbroodje met rauwe kaas

hapje amandel-vijgenbroodje met rauwe kaas

blog hapje amandel-vijgenbroodje met rauwe kaasHapje amandel-vijgenbroodje met rauwe kaas

Heb je trek in een hapje met kaas, maar wil je geen brood gebruiken? Dan is een vijgenbroodje een leuk alternatief. Heb je volk over de vloer, kan je snel een hartig-zoet hapje op tafel toveren.

Een amandel-vijgenbroodje kan je kopen in de kaasafdeling van de supermarkt… maar het is ook snel zelf te maken.

Vijgenbroodje of abrikozenbroodje maken

Op zich werkt de combinatie amandelnoten en vijgen wel heel goed. Maar uiteraard kan je ook andere combinaties maken, zoals andere noten of met gedroogde en ongezwavelde abrikozen. Ongezwaveld vind je meestal in de natuurvoedingswinkel. Met deze ingrediënten kan je dit “broodje” lang in de koeling bewaren! Ook de soort kaas kan je kiezen. Wij prefereren rauwe ongepasteuriseerde koemelk of geitenkaas en schapenkaas… meestal worden deze kazen ook al verdragen door mensen die in zekere mate last hebben van lactose intolerantie (dat is heel persoonlijk natuurlijk).

blog hapje amandel-vijgenbroodje met rauwe kaas

Recept

Je neemt gedroogde vijgen (of abrikozen) en je maalt ze fijn. Als je blender het niet redt, mixen met de mixer of zeer fijn hakken en los kneden. Het moet een zeer plakkerig geheel worden.

Je hakt de (amandel)noten grof en mengt ze door je gedroogde vijgen. Je hebt meer vijgen nodig dan noten, om het geheel mooi te laten samenhangen.

Dan kan je je mengsel in een laag vershoud potje doen en zeer goed aandrukken!! Gelijkmatig verdelen en ongeveer een dikte van 1,5cm aanhouden. Voor alle zekerheid kan je een folie in je potje leggen om nadien je broodje er weer goed uit te krijgen. Afhankelijk van de vorm waar je het in maakt…

Bewaar in koelkast.

Snij plakjes van het amandel-vijgenbroodje en doe er een kaasje op. Eventueel nog bij te versieren met een stukje druif om het een verfrissend geheel te maken.

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Laat ons zeker weten welke mengeling jij lekker vindt en hoe je je hapje afwerkt! We lezen het graag onder deze blog!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *