Enter your keyword

haver pinda koekjes met choQola

haver pinda koekjes met choQola

blog haver pinda koekjes met choQolaHaver pinda koekjes met choQola

Heb je haver en pinda(noten) in huis, dan kan je zeer snel aan de slag om deze lekkere gezonde koekjes te maken. Alles is zonder zuivel, gluten, suiker en chemische toevoegingen en het is nog leuk om samen met kinderen te maken.

We hadden zelf nog hartjes vormpjes liggen, maar eender welk vormpje om koekjes mee uit te steken is natuurlijk prima om te gebruiken 🙂

 

Wat hebben we nodig?

  • 120g kleine havervlokken
  • 80g pindanoten (of pindaboter naturel) (kan ook met cashew-amandelpasta, maar hoe lopender je pasta, hoe meer havervlokken nodig!)
  • 60g kokosolie (mag stoomontgeurd zijn) gesmolten
  • 50g en 2el biologische of lokale honing
  • 1/2 tl natriumbicarbonaat
  • snuifje fleur de sel
  • 120g bevroren frambozen
  • choQola voor topping (neutrale smaken nemen)
  • uitsteekvormpje

blog haver pinda koekjes met choQolaHoe gaan we te werk?

Je kan ofwel pindaboter gebruiken of pindanoten malen in de blender, samen met de gesmolten kokosolie en 50g honing bv, dan heb je meteen een glad mengsel. Dan voeg je in een kom de havervlokken, fleur de sel en natriumbicarbonaat toe en meng alles door met je pindamengsel tot een homogene massa. Je koekjesdeeg is klaar.

Heb je geen blender, neem dan pindaboter en voeg er handmatig je gesmolten kokosolie en honing aan toe. Indien je pasta wat lopender is dan je bv noten zou gebruiken, neem meer havervlokken)

Rol je koekjesdeeg uit tot 1 cm dikte en steek er zoveel mogelijk koekjes uit met je uitsteekvormpje.

Leg alles op een bakplaat met bakpapier.

Laat alles bakken op 170°C, 8 minuten en dan nog eens 8 minuten met je bakplaat gedraaid (achterkant komt vooraan). Zo bakt alles gelijkmatig.

 

 

 

Volgende stap is je frambozen vulling maken. Doe de frambozen in een potje op een laag vuurtje en voeg er de 2 el honing aan toe. Langzaam laten inkoken en roeren tegen het aanbranden!

Deze frambozenjam strijk je op alle koekjes.

 

 

 

De laatste stap is de choQola smelten. Heb je later choQola teveel gesmolten, dan kan je die zeker opnieuw laten afkoelen en later opnieuw gebruiken, of je vult er meteen nog een vormpje mee.

Giet over elk koekje met de frambozenjam een hoeveelheid choQola naar keuze. Laat deze eventueel in de koelkast uitharden. Op kamertemperatuur kan dat redelijk lang duren en dan zijn ze misschien al opgegeten door de voorbijgangers in de keuken 😉

Et voila, je haver pinda koekjes met choQola zijn klaar! Ze zijn tot een weekje houdbaar in de koelkast in afgesloten doosje.

 

 

 

ChoQola vind je natuurlijk in onze shop. We zijn apetrots om dit geweldig lekker en super gezond product het onze te mogen noemen! Want choQola maakt het nu mogelijk om echt gezond te snoepen… een nieuw tijdperk is aangebroken… zuivelvrij en suikervrij! En nog zoveel meer…

Ontdek hier onze heerlijke, supergezonde en veelzijdige ChoQola! Chocolade snoepen was nog nooit zo gezond!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *