Enter your keyword

heerlijke fruit ontbijtjes

heerlijke fruit ontbijtjes

blog heerlijke fruit ontbijtjesHeerlijke fruit ontbijtjes

Ik ben volledig zot van een fruitontbijt! Sommige bronnen beweren dat je dan teveel fruitsuikers kan binnenkrijgen, maar ik voel me er geweldig goed bij! Mijn mening is, het is een natuurlijk product dat heel goed in balans is met al zijn vitamines, mineralen, vezels en suikers. De natuur maakt alleen maar dingen die goed in elkaar zitten, en daarom eet ik ook graag fruit!

 

Eigen kweek

Om het maar ineens open te trekken naar je tuin of balkon, eigen bessen zijn zooooo heerlijk om op te eten! Onze voortuin is omgebouwd tot moestuin met veel soorten bessen. Vermits bessen zeer gezond zijn en toch behoorlijk prijzig in de winkel, is het wel te overwegen om zelf wat bessen te zetten thuis. Dat kan in potten of weelderig in de volle grond. Ook voor je kinderen is een eetbare tuin toch het ultieme gevoel van overvloed! Tenzij je natuurlijk maar 2 besjes aan je struikje hebt staan. Maar overweeg toch om te investeren in een eetbare tuin!

blog heerlijke fruit ontbijtjes

Soorten fruit ontbijt

milkshake/smoothieAllereerst heb je smoothies, gemixt fruit, waar je best ook wat groentjes, noten of kokosolie bij kan voegen om wat vetten toe te voegen om fruitsuikers te compenseren. Sappen zijn nog iets anders, daar heb je een overschot aan pulp die je niet opdrinkt, wat eigenlijk de vezels zijn. Sappen hebben hun voordeel dat de vitamines snel worden opgenomen, maar ze missen wel de vezels… een smoothie bevat nog wel vezels die er op hun beurt voor zorgen dat de fruitsuikers trager worden vrijgegeven aan het lichaam. Een ganse vrucht heeft een goede balans tussen suikers en vezels om die suikers op een uitgebalanceerde manier aan het lichaam af te geven. Haal je er enkel sap uit, dan krijg je een snelle opname van suiker in je lichaam. Ook bij sappen raden we aan om over het algemeen groenten te nemen en een klein beetje fruit om bij te zoeten.

ontbijt fruit met ijsIk hou vooral van enkele stukken fruit als ontbijt. De keuze is afhankelijk van het seizoen. In de winter hou ik van kaki vruchten en in de zomer van meloen en aardbeien. Ook blauwe bessen, frambozen, rode bessen, (bos)aardbeien en japanse wijnbes uit de tuin, maken zoveel mogelijk deel uit van mijn dagelijks fruitontbijt. En mijn basis is vooral banaan en kiwi. En in het appelseizoen, maak ik zeker gebruik van onbespoten appels. Kijk gewoon wat je zelf lekker vindt en doe wat stukken bij elkaar…

 

 

ontbijt met ijs en granolaBij het fruit voeg ik er dan nog iets aan toe zoals: havervlokken, zaden en noten, onze homemade granola (zie blog). Hou je liefst zover mogelijk weg van ontbijtgranen uit de winkel, er zit overal suiker in! En in velen ook een massa suiker! Een muesli zonder suiker is heel moeilijk te vinden, enkel in een natuurwinkel.

Meestal maak ik er nog zelf mijn gezonde en snelle! amandelmelk bij (zie blog). En meestal ook nog enkele stukjes van onze gezonde choQola, recht uit de pot.

 

ontbijt met fruit en ijsEn zeker als het weer wat warmer is, kan je je helemaal uitleven in een zomers fruitontbijt, nl met zelfgemaakte gezonde fruitijsjes! Die eten we ook vaak als lunch. Heerlijk om als kind bv ook ijs te mogen eten als ontbijt of lunch! Want het is allemaal gezond! Meestal doen we bij het ijsje nog wat gesneden fruit en haver bij (zoals op blogfoto)… en een beetje munt.

Ik kan u verzekeren, dat is een vitamine boost voor je lichaam!!

 

Ontbijt met ijsjes

ijsjesalsontbijtlunchendessert3dcoverWil je ook een hele reeks lekkere en gezonde ijsjes maken thuis, zonder lactose, gluten en slechte suikers en boordevol voedingsstoffen?

Wij hebben dat allemaal in een e-boekje gegoten dat je in de shop kan aankopen.

Er zijn 30 ijsjes recepten te vinden, op basis van fruit, groenten of noten. En je vindt bij elk ijsje nog een tip van verfijning en presentatie.

Je kan deze ijsjes maken als dessert, lunch of zelfs ontbijt! Vooral bij warme dagen is dit héérlijk! Je krijgt simpelweg een boost van voedingsstoffen binnen!

Op deze manier kan je zelf en je kinderen ook trakteren op gezonde lekkernijen die we anders als snoep aanschouwen!

 

Dan kan ik alleen nog maar zeggen, laat het smaken en laat ons zeker ook weten hieronder welk fruitontbijt jij lekker vindt!

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *