Enter your keyword

Hoe lang blijven we gezond?

Hoe lang blijven we gezond?

Hoe lang blijven we gezond?

Gezond blijven, dat is al een hele uitdaging!
En wat is ‘gezond’ zijn? Is dat je ‘goed voelen’? En wat is ‘goed voelen’? Of kan je je ‘beter voelen’ dan goed?

Je weet misschien pas echt wat ‘goed voelen’ is wanneer je je beter voelt dan toen je je goed voelde 🙂

Met een knipoogje misschien, maar ik hoorde onlangs daar wel iemand iets over zeggen… ‘goed’ of ‘beter’ voelen. En dat deed me nadenken. Want voelen we ons wel goed? Waar ligt die norm?

Dat zal voor iedereen zeker anders zijn, afhankelijk van de omgeving, de criteria, de leeftijd, hun verleden enz…
Ze zullen zich allemaal, zeker theoretisch, ‘beter’ kunnen voelen, maar zijn vaak al tevreden met hoe het nu is. Of ze nemen voldoening met wat er nu is, om tevreden te kunnen zijn met hoe ze zich voelen…

Gemiddelde levensverwachting

De levensverwachting ligt momenteel rond de 80… voor vrouwen net iets meer, 83 jaar in Nederland bv…
En zoals je als voorbeeld in de onderstaande grafiek kan zien voor een vrouw, voelt ze zich ‘goed’ tot gemiddeld 65 jaar.
Maar als je verder kijkt, leeft ze gemiddeld maar 40,5 jaar zonder chronische ziekten. Vermits ze gemiddeld 83 jaar wordt, heeft ze dus 43 jaar te leven met chronische ziekten… Dat is meer dan de helft van haar leven! Een vooruitzicht dat je toch wel ff doet nadenken…

Ik schrok eerst wel van deze cijfers, maar daarna eigenlijk niet meer. Ik vond het bijna (erg genoeg) meevallen! Want als we rondom ons heen kijken… hoeveel kinderen hebben al last van intoleranties en zovele andere klachten? Hoeveel 20ers en 30ers hebben kwalen die al als chronisch bestempeld worden? We zijn in snel tempo achteruit gegaan op vlak van gezondheid.

En ergens vinden velen het zelfs nog normaal en zien ze geen of nauwelijks verband met hun leefstijl… gelukkig begint dat tij beetje bij beetje te keren, maar wat een werk en bewustwording is hier al aan vooraf gegaan?
En we zijn er nog lang niet… véél bewustwording in gezondheid is levensnoodzakelijk.

Komen we terug bij het begin… voel jij je ‘goed’ of ‘beter’?

Waar ligt jouw gezonde lijn? Is dat een dunne lijn? Net zoals de ADH waarden die toch behoorlijk laag liggen (om net niet of wel ziek te worden) en zelfs die waarden halen zovele mensen nog niet eens! Zelfs kinderen niet! Leerachterstand, gedragsstoornissen en andere ziekten worden te weinig in verband gebracht met nutriënten tekorten. Als we al eens beginnen met deze aan te vullen, kunnen ongetwijfeld vele medicijnen achterwege gelaten worden (en de bijbehorende bijwerkingen) en krijgen we gezonde kinderen in de plaats.

Lukt dat niet (enkel) door voeding, neem dan de juiste natuurlijke(!) supplementen.
Wanneer neem jij supplementen? Als de nood hoog is? Of ook preventief? En is dat wel echt ‘preventief’ of toch ‘nodig’ op dat moment?
Want dat maakt het verschil tussen je ‘goed voelen’ en je ‘beter voelen’… zoals het eigenlijk hoort…

Wat ik hiermee wil zeggen is dat we in deze wereld constant op de ondergrens leven (verarmde voeding, allerlei vervuilingen en sterk bewerkte voeding vol smaakstoffen, bewaarmiddelen en andere additieven) waardoor ons ‘goed voelen’ een dunne lijn is en we bij het minste daaronder vallen… we balanceren elke dag op die lijn in de hoop dat ons lichaam het nog lang ‘goed’ zal volhouden. Lees: ‘acceptabel’ zal volhouden. En dit terwijl we ons toch veel beter kunnen voelen wanneer we ons lichaam goed voeden en al die levensnoodzakelijke nutriënten op peil brengen en houden. Dan kunnen we de levensverwachting mooi bewandelen op een gezonde manier.

Maar dan is kwalitatieve en natuurlijke suppletie zeker geen overbodig luxe… zelfs niet voor iemand met een gezonde levensstijl zoals ik.

Want nu, (en ik kom uit de opera wereld met ellenlange sterfscènes)
nu leven we niet langer,
…we sterven gewoon veel langer.

Kies bewust om langer te leven,
beter te leven,
en er, in topvorm, van te genieten!

Heb je vragen, laat het ons dan zeker weten.

Wil je meer info over gezondheid en supplementen? Schrijf je dan hier in:

Goede producten vind je hier

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *