Enter your keyword

Ijskoude fleurige bloemetjes

Ijskoude fleurige bloemetjes

ijskoblog-ijskoude-fleurige-bloemetjesude fleurige bloemetjes

Met bloemetjes kan je in de keuken heel wat doen. Natuurlijk is het belangrijk welke bloemen veilig zijn om te gebruiken ter consumptie en van welke je beter af blijft. Wij hebben ons daarover een boek aangeschaft en dan stond ik toch ook verbaasd hoeveel bloemen uit onze tuin ook eetbaar zijn. MAAR ga nu niet zomaar wat eten. Informeer je goed!

Viooltjes

Stel dat je een feestje geeft en je wil iets meer dan gewoon wat ijsblokjes in je drank. Dan kan je dat opvrolijken met een bloemetje! De mini viooltjes zijn daar uitermate geschikt voor, alleen al omdat ze klein en kleurrijk zijn. En ze zijn veilig voor gebruik.

Ik probeer steeds viooltjes in de tuin te hebben staan omdat je daar mooie versieringen in je eten mee kan maken… als de slakken er al niet eerst mee weg zijn. Die vinden de viooltjes ook zeer lekker.

blog-ijskoude-fleurige-bloemetjes

Bereiding

Neem een ijsblokjes vorm, de simpele rechthoekjes bijvoorbeeld, die hebben alleszins de goede maat hiervoor. Doe in rechthoekje één bloemetje. Vul dan voorzichtig met water en zet in de vriezer. Eens ze bevroren zijn, kan je ze uit de vormpjes doen en in een diepvrieszakjes steken om zo te bewaren tot wanneer je ze nodig hebt.

Zelf heb ik deze techniek ook al toegepast met oostindische kers bloemetjes. Ze zijn iets groter en dan moet je ze wel goed in de vormpjes steken. Maar de oranje kleur is zeker ook mooi in een kan met water. Ook kruiden zou je kunnen toevoegen, alles is afhankelijk in welke drank je ze wil doen. Het moet er natuurlijk bij passen…

 

Wil je meer doen met bloemen?

download hier je gratis fleur je bord op

 

Laat ons zeker weten of jij al eens bloemen of kruiden in je ijsblokjes deed, onder aan de blog bij de reacties!

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *