Enter your keyword

Jij en je tandpasta

Jij en je tandpasta

blog-jij-en-je-tandpastaJij en je tandpasta

Tegenwoordig begin je er al meer en meer over te horen, dat bijvoorbeeld fluoride in tandpasta toch niet zo goed zou zijn.

Heb jij er al eens bij stilgestaan wat jouw tandpasta voor jou doet? En voor je kinderen? Lees je de ingrediënten en begrijp je wat die woorden betekenen? Voor de meeste mensen is het echt chinees en als ‘gewone’ burger gaan we ervan uit dat de mensen die deze producten voor ons maken wel weten wat goed en slecht voor ons zal zijn. En vooral, dat ze er zeker geen dingen in zouden stoppen die ons kwaad kunnen doen.

Think again…

De laatste jaren is er al veel aan het licht gekomen dat vele toevoegingen in ons voedsel en onze verzorgingsproducten niet zo heilig zijn als we willen geloven.

Waarom krijgen we de laatste decennia zoveel ernstige en nieuwe ziekten te verwerken? Het moet ergens van komen. Alle vervuilde producten, en daarmee bedoel ik, producten die ingrediënten bevatten die niet puur natuurlijk zijn, maken ons langzaamaan ziek… tot de bom barst en ons lichaam de schadelijke stoffen niet meer kan elimineren. Gevolg, we worden ziek, en soms met de dood tot gevolg of met blijvende letsels.

blog-jij-en-je-tandpasta

Fluoride en co

Laten we het even over de tandpasta hebben. Als je naar de grote merken kijkt, die ongeveer ook iedereen koopt, dan vind je bij de ingrediënten vele chemicaliën terug waar je je huis soms nog niet mee zou schoonmaken. Maar voor gebruik in onze mond zou het wel veilig zijn?

Fluoride bijvoorbeeld, tast je hersenen aan en stapelt zich op in je botten. Jarenlang wordt het al aangeprezen als hét middel tegen gaatjes. Maar eigenlijk is fluoride een afvalproduct waar men nog snel wat extra aan wou verdienen en het onder het mom van “gezond voor de tanden” in de tandpasta is gaan gebruiken. In WOII werd het in het drinkwater gebruikt bij de concentratiekampen om de gevangenen rustig en volgzaam te houden. Als jij je tanden poetst met fluoride, wordt het evengoed door je slijmvliezen opgenomen en heeft het zijn negatieve uitwerking op je lichaam. Er bestaan zelfs onderzoeken die bewijzen dat fluoride een allesbehalve positief effect heeft op je tanden. Meer info is er over te vinden in een boek van Ramiel Nagel.

En natuurlijk gaan er mensen (en tandartsen) zijn die fluoride blijven promoten, “want het is ons altijd verteld dat het goed was en wij geloven wat ze zeggen”… Maar het kan eens een moment zijn om eens na te denken of je die chemische troep niet liever kwijt dan rijk bent en het eens over een gezondere boeg wil gooien?

Want uiteindelijk is het wel de gezonde levensstijl die het verschil maakt,

ook voor je tanden!

Onderzoeken

Suiker is al een eerste grote boosdoener, maar er is meer nodig om je tanden gezond te houden, en ze zelfs gezonder te maken! Dr. Weston A. Price heeft daar vele studies rond gedaan. Hij toonde een rechtstreeks verband aan tussen eetgewoonten en de tand kwaliteit.

Je lichaam heeft een groot zelf helend vermogen, en je tanden behoren nu eenmaal bij je lichaam, dus ook daar kan je verder aan werken. Als jij je lichaam echt gezond kan houden, dan gaan je tanden je ook dankbaar zijn. Je lichaam heeft een natuurlijke verdediging tegen tand bederf, nl je speeksel. Dat speeksel is rijk aan mineralen dat je tanden herstelt. Maar wanneer je constant suikers eet of drinkt, dan heeft je speeksel niet meer de mogelijkheid om je tanden snel genoeg te herstellen en ga je schade ondervinden.

Vet oplosbare vitamines

Een grote inname van mineralen, vet oplosbare vitamines (A, K, D en E) en het zoveel mogelijk vermijden van suikers en granen, gaat de kwaliteit van je tanden er op vooruit helpen. Dr. Weston A. Price ontdekte dat vet oplosbare vitamines zeer belangrijk zijn voor gezonde tanden en botten. Vooral K2 is direct verantwoordelijk om de calcium in je lichaam te brengen waar het nodig is.

Vit K2 zit vooral in boter en vlees van gras gevoerde dieren.

Vit D vind je in zonlicht en bv paddestoelen, vette vis, lever en eieren. Zwangere vrouwen met hogere inname van vit D, krijgen doorgaans baby’s met een lager risico op gaatjes. Ook kinderen met een goede inname van vit D, hebben doorgaans een betere kwaliteit van tanden.

Vit A vind je vooral in zoete aardappel, wortelen, donkere bladgroente, sla, meloen, paprika, vis, lever en sommige vruchten.

Vit E vind je in zonnebloem zaden, amandelen, spinazie, pompoen, gekookte bietenbladeren, rode pepers, asperge en avocado.

Echte, pure voeding

Het komt op neer om ook veel verse groenten en fruit te eten en weinig bewerkte voeding. Kies voor kwaliteitsvolle voeding. Een levensstijl waar veel kinderen en ook volwassenen niet aan voldoen.

Zoveel kinderen hebben op hun 8e al veel meer gaatjes dan ik op mijn 40e! Dat is toch zorgwekkend te noemen! Het probleem is vaak dat ze niet graag groenten enzovoort eten en de ouders laten dat meest belangrijke voedsel dan vaak links liggen… ze werken zo problemen voor later in de hand. Het is belangrijk dat ze opgroeien met echt voedsel, het moet hen aangeleerd worden en na een tijdje loopt het vanzelf wel los. Dat merken wij zelf thuis ook.

Wil je echt gezondheidsvoordeel halen uit je voeding, dan dienen je darmen natuurlijk in orde te zijn zodat je alle voedingsstoffen kan opnemen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zo min mogelijk gifstoffen binnenkrijgt door allerlei producten.

Vandaag kan jij de beslissing nemen om een nieuwe stap in de goede richting te nemen, nl je tandpasta properder te maken.

Op internet vind je tandpasta’s op basis van kokosolie en groene klei die je zelf kan maken. Deze ingrediënten verdelen we ook in onze webshop.

 

Hier een receptje dat je zelf kan maken:

¼ cup fijne groene klei

1 theelepel baking soda

1 theelepel fijn keltisch zeezout

3 druppels pepermunt olie

2 eetlepels water

Bereiding: voeg alle ingrediënten samen en meng. Laat het even drogen (niet uitdrogen) en bewaar het in een luchtdichte verpakking. Tijdens het gebruik kan je nog wat extra water en olie toevoegen, maar maak best een hoeveelheid dat voor bv 2 weken genoeg is. Dan heb je steeds verse producten.

Gezonde tandpasta

Wij zijn zelf steeds op zoek naar de meest natuurlijke en eerlijke producten om die ook aan jullie te kunnen voorstellen.

En wij hebben een earthpaste_slidergeweldige natuurlijke tandpasta gevonden tijdens onze reis in Florida. En na lang zoeken vonden we die tandpasta ook in Europa. We gebruiken hem nu zelf al 1,5 jaar en zijn er nog steeds gek op.

Zijn naam is Earthpaste! Het is de puurste tandpasta die we konden vinden, op basis van klei, zonder troep! Een zachte tandpasta waar ik geen tandpijn van krijg, wat bij sommige bio merken nog wel gebeurt…

En jij?

Heb jij hier al eens over nagedacht? Merk je dat je sommige tandpasta’s niet kan verdragen? We horen het graag onderaan de blog!

 

Ontdek de supergezonde en overheerlijke choQola hier!

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

 

Deze blog, en alle andere blogs, zijn beschermd door de disclaimer van de website.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *