Enter your keyword

Ketogene voeding en choQola

Ketogene voeding en choQola

blog ketogene voeding en choqolaKetogene voeding en choQola

Ketogene voeding wint in populariteit. Kort gezegd betekent dit dat men meer gezonde vetten toevoegt aan het voedingspatroon. Het menselijk lichaam en vooral ook brein heeft vetten nodig om gezond te blijven functioneren. Een vetarm dieet kan op verschillende vlakken een negatieve invloed hebben…

Meer hierover en de rol die choQola speelt binnen deze levensstijl wordt in dit artikel toegelicht door orthomoleculaire therapeut Heleen (update: ze is recent gestopt met haar praktijk). Zij helpt haar cliënteel door middel van gezonde en pure voeding (en/of supplementen), hun gezondheidsdoel te bereiken, zoals bv meer energie, verminderen lichamelijke klachten en afslanken..

Ketogeen…

“Voor bepaalde aandoeningen (epilepsie, ADHD, autisme…) is reeds wetenschappelijk bewezen dat een ketogeen dieet zijn vruchten afwerpt. Bij ketogene voeding gaat men tot 75% inname van vetten. Een groot voordeel is dat de bloedsuikerspiegel in balans wordt gehouden. Maar zo extreem hoeven we natuurlijk niet altijd te gaan.

Als we streven naar een evenwichtige voeding bestaande uit 1/3 koolhydraten (suikers), 1/3 vetten en 1/3 eiwitten mét aandacht voor vezels, vitaminen en mineralen, dan zit je al heel goed.

En we merkten dat choQola ook in dit plaatje past.

Als orthomoleculair therapeut (een mond vol, letterlijk en figuurlijk 😉 ) streef ik er naar om zoveel mogelijk nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en om zoveel mogelijk schadelijke stoffen zo goed als mogelijk te weren.

ChoQola bestaat ook enkel uit natuurlijke voedingsstoffen. How nice is that?

Bijkomend houdt choQola – mits het onder controle van de hoeveelheid, want hij is overheerlijk 😉 – de bloedsuiker in balans.

blog ketogene voeding en choqola

Vanwaar halen we dan onze energie?

Uit de vetten natuurlijk.

De kokosolie (koudgeperst of stoomontgeurd; heel belangrijk om een goede kwaliteit te kiezen!) geeft directe energie zonder dat we ons hormoon insuline nodig hebben. Rust voor het lichaam dus…

Noten zijn ook een goede leverancier van vetten (alsook eiwitten en koolhydraten). Wel de hoeveelheid beperken, maar geen probleem in choQola!

De aanwezige kruiden zoals kurkuma en kaneel, en de cacao zijn dan weer een goede bron van mineralen en vitaminen die door het vet beter worden geabsorbeerd, wat een positief effect heeft op gezondheidsvlak.

Door beroep te doen op zowel suikers als vetten als energiebron, maak je je lichaam metabool flexibel.

Bakken aan energie, verminderen van lichamelijke klachten, en gratis wat kilo’s kwijt… en dat door TE ETEN.

Lang leve choQola, want zo kan iedereen nog genieten van een stukje ‘chocolade’ zonder in te hoeven boeten aan gezondheid!”

Met dank aan Heleen S.

 

ChoQola vind je natuurlijk in onze shop. We zijn apetrots om dit geweldig lekker en super gezond kwaliteitsproduct het onze te mogen noemen! Want choQola maakt het nu mogelijk om echt gezond te snoepen… een nieuw tijdperk is aangebroken… lactosevrij en suikervrij!

Ontdek hier onze heerlijke, supergezonde en veelzijdige ChoQola! Chocolade snoepen was nog nooit zo gezond!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Deze blog, en alle andere blogs, zijn beschermd door de disclaimer van de website.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *