Enter your keyword

‘Lots of energy’ repen

‘Lots of energy’ repen

blog lots of energy repen‘Lots of energy’ repen

Ben je sportief, dan zoek je misschien wel een snack die je meteen weer voorziet van de nodige energie… gezonde energie wel te verstaan. Niet de energybars die vol snelle en slechte suikers zitten. Nee, je wil echt gezond spul, vol natuurlijke ingrediënten die je lichaam ECHT voeden.

Dan hebben we hier voor jou een makkelijk te maken recept waar je enkel een blender voor nodig hebt. Vermits wij ook het belang van rauwe voeding ondersteunen, gaan we geen energierepen maken die ‘dood geroosterd’ worden in de oven 😉 Nee, whole rawfood, met alles er op en er aan! Met pure en volle smaken!

Recept

Op zich kan je met dit recept nog je eigen variatie maken… Wil je er wat kokossmaak bij, dan kan je koudgeperste kokosolie en wat kokosrasp toevoegen. Andere vruchten en noten toevoegen is ook mogelijk enz… maar hier heb je alvast een leidraad om te starten.

blog lots of energy repen

Dit zijn de hoeveelheden om een klein bakje te vullen 11 x 11cm (zie verder in blog)

Wil je een grote bakvorm vullen, dan hoeveelheden vermenigvuldigen tot de grootte van je vorm

  • 30g kokosolie (koudgeperst of ontgeurd)
  • 30g amandelen (of andere noten)
  • 15g zonnebloempitten
  • 60g haver vlokken (of andere glutenvrije vlokken)
  • 4 gedroogde ongezwavelde abrikozen
  • 4 dadels (ontpit en ongezoet)
  • 15g cranberries of rozijnen
  • snuifje fleur de sel

 

We snijden de noten al wat in stukken, alsook de dadels en abrikozen. Op deze manier moeten we niet te lang blenden en gaan alle ingrediënten nog niet te fijn gemalen worden. De olie wordt even gesmolten (niet heet laten worden)
Alles samen in de blender, en even fijner malen. Zorg er voor dat er nog genoeg stukjes en structuur inzitten, maar dat het wel wat plakkeriger wordt.

energiereepDoe het mengsel in een bakje, hier is dat een laag voorraadbakje met deksel 11 x 11cm (of grotere vierkante bakvorm; vermeerder je hoeveelheden dan tot je aan het gewenste formaat komt)

Druk alles gelijkmatig en zeer stevig aan. Zorg ervoor dat je mengsel ongeveer 2cm dik is.

Laat opstijven in de koelkast. Na enkele uren kan je het weer uit de koelkast halen.

 

energiereepBij deze kleine voorraadpotjes is het handig om ze weer uit de vorm te halen, omdat de potjes nog redelijk flexibel zijn. Indien je een grotere harde bakvorm neemt, deze dan eventueel eerst bekleden met een folie. Met een springvorm heb je ook geen probleem, dan haal je gewoon de rand er af.

Je neemt het geheel uit de vorm en snijdt met een scherp mes alles in gelijkmatige stukken. Niet te groot, want het is zeer voedzaam 😉

 

energiereepOm ze te bewaren, dat kan in een afgesloten voorraadpotje in de koelkast. Wil je iets meenemen, gebruik dan bij voorkeur ook een potje, of wikkel ze in een folie (zorg dat ze niet breken) of doe ze in een zakje.

Net zoals granola, zijn deze repen redelijk lang houdbaar (omdat je met droge ingrediënten werkt en niet met vers fruit)

 

 

TIP: wil je meerdere smaken maken? Neem dan telkens deze hoeveelheden van ingrediënten en varieer. Zo kan je elke keer, per smaak, zulk een klein voorraadbakje vullen en heb je ineens meerdere smaken in voorraad.

 

Laat zeker een reactie achter onderaan deze blog. Wat zijn jouw favoriete ingrediënten? Welke variant ga jij maken?

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *