Enter your keyword

Download hier "Fleur je bord op" en ontvang onze nieuwsbrief!

Freya Wygaerden & Callan Correo

Ons verhaal

De laatste jaren groeide onze overtuiging uit tot een heuse queeste. Beginnende van “wat gezonder eten zou niet slecht zijn” tot “aan den lijve ondervinden dat je je leven en gezondheid echt kan transformeren met groene sapjes, raw food en voldoende water”. Met alle, soms tegenstrijdige, informatie uit boeken, websites, seminaries en workshops was het een lange weg met de nodige ups en downs. We leerden etiketten en ingrediëntenlijsten lezen en voeding beoordelen. Zagen de effecten van geraffineerde en verborgen suikers, bewerkte voeding en (gepasteuriseerde) melkproducten. Verdiepten ons in productieprocessen van moderne westerse voeding en kregen gaandeweg een gedegen kennis van de werking van het menselijk lichaam en de rol van enzymen, hormonen, mineralen en vitaminen.

Wat begon als een gewone interesse, groeide gestaag uit tot een ware passie. En eenmaal op de goede weg kwamen de resultaten verbazend snel en zonder moeite.

 

Bij Callan,  danser van beroep, bleek een oude inoperabele schouderblessure na amper 6 maanden ineens verdwenen te zijn, met volledige mobilisatie van de arm en schouder spieren tot gevolg. Een dubbele 15-jaar oude hernia met uitstralingspijn waar hij dagelijks pijnstillers (als snoepjes) voor nam, verdween als sneeuw voor de zon en sindsdien is hij nog steeds pijnvrij. Zelfs zijn bijziendheid verbeterde spectaculair tot groot ongeloof van zijn opticien.
Zijn 7 jarige dochter, met een voorgeschiedenis van blaasontstekingen en lactose intolerantie, groeide uit tot een heus rolmodel voor gezonde voeding. Zij laat haar vriendjes graag kennis maken met “gezonde snoepjes”, nieuwe voedingswaren als kiemgroentjes, gezonde zelfgemaakte chocolade en suikervrije niet geraffineerde voeding in het algemeen. Zij overtuigt graag iedereen op school van het belang van plat water drinken en het schadelijke van frisdranken zoals cola.

callan@myfoodmykingdom.com

 

Freya, ontwerpster, moest sinds jaar en dag op haar voeding letten door hemochromatose (Erfelijke aandoening waarbij personen teveel ijzer opnemen uit voeding. Het ijzer veroorzaakt ontstekingsreacties, vooral in de lever, maar ook in de pancreas, gewrichten, huid en het hart.). Ondertussen is haar toestand zo verbeterd dat uit recente bloedwaarden zelfs niet meer geconstateerd kan worden dat ze hemochromatose heeft, ondanks het feit dat ze meer ijzerrijke voeding tot zich neemt dan ooit tevoren. De bloedwaarden van ijzer en ferritine zijn normaal geworden.

freya@myfoodmykingdom.com

Beide kregen we meer energie, een positievere levensingesteldheid, een merkbaar betere huid, strakker lichaam, verloren tussen de 5 en 15 kg en genieten in het algemeen van een enorm verbeterde gezondheid en conditie. Sindsdien delen wij onze kennis en ervaring elke dag met iedereen die hier voor open staat.

 

Ons doel is om mensen te laten kennismaken met een nieuwe natuurlijke levensstijl. Het bewust leren omgaan met je lichaam en je voeding. Leren hoe je vanuit logische en eenvoudige principes de consequenties van bepaalde voedingsstoffen kan inschatten en je keuzes zelf kan bepalen.

 

Kortom: hoe je met kleine veranderingen in de basis van je voedingspatroon, zelf grote veranderingen kan bewerkstelligen, zonder veel moeite! En het liefst op onze eigen kunstzinnige manier… daarover later meer…

Op 5 augustus is er een eenmalige workshop over choQola gepland. Schrijf je snel in, via agenda of shop-chocolade! Sluiten