Enter your keyword

Paardenbloem is good for you…

Paardenbloem is good for you…

blog paardenbloem is good for you en Florida weet datPaardenbloem is good for you… and Florida knows that…

Een tijd geleden waren we in Florida en dan zijn we als gezondheidsfreaks op zoek gegaan naar lekker gezonde alternatieven in het zogezegd ongezonde USA…

We wilden onze eetgewoonten niet omzeep laten helpen doordat we geen alternatieven zouden vinden, want sommigen beweerden dat het er moeilijk zou zijn.

Wie zoekt die vindt!

Maar wie zoekt die vindt! En wat wij daar allemaal gevonden hebben! Dan zeggen ze dat er in Europa veel meer dingen te vinden zijn op vlak van gezonde voeding, zelfs richting vegan food enz… maar ik heb daar mijn ogen uitgekeken! Het is duidelijk een land van uitersten, maar het zal ook in elke staat verschillen. In Florida viel het nog mee om gezond eten te vinden. Ongezond eten was ook zeker geen probleem!

In die ene stad (en het eilandje vlakbij) hebben we zo’n lekkere dingen gevonden, zowel restaurantjes, juice bars als bio supermarkten.

Hieronder ter illustratie dat ze daar wel nog net iets verder staan dan wij hier, is het feit dat er in die bio supermarkten weliswaar paardenbloem wordt verkocht! Ja, ze VERKOPEN dat daar! Ze hebben er natuurlijk wel minder in hun gazon staan. Daar is het daar te droog voor denk ik.

blog paardenbloem is good for you en Florida weet dat

Wij hebben in onze groentetuin zelfs een apart plekje voor paardenbloemen, omdat mijn vriend daar zo dol op is ;-). En ja, je wordt daardoor een beetje raar bekeken, maar het is héél gezond voor je!

Ontgiftend

Paardenbloem is zeer ontgiftend voor je lever. Bittere dingen zijn daar goed voor, en paardenbloem is op z’n minst bitter te noemen, vooral in het voorjaar! Voor mij is het wel erg wennen geweest, maar ik eet het nu ook wel. Het vermindert je trek naar zoetigheden, ook een pluspunt! Je gebruikt het mee in je salades of in een groen sapje. Denk eraan, in het begin smaakt het zeer sterk door.

Dus als je denkt dat wij een beetje gek zijn door paardenbloem te eten, denk dan aan die Amerikaanse supermarkt die dit zelfs verkoopt 🙂 Die zijn nog gekker!

 

Wil je naast paardenbloem nog andere bloemen uit je tuin gebruiken?

download hier je gratis fleur je bord op

 

Heb jij al ergens paardenbloem in de bio supermarkt gezien, ergens in de wereld? Of een ander “onkruid” dat je heel gek vond? Laat het ons zeker weten onderaan de blog!

 

Deze blog, en alle andere blogs, zijn beschermd door de disclaimer van de website.

 

Ontdek de supergezonde en overheerlijke choQola hier!

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

  1. In Duitsland op de markt heb ik paardebloem gezien. Ook andere groenten die je bij ons niet zo vaak ziet.

    Huyghe Annie
    jul 31, 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *