Enter your keyword

pinda choQola pralines

pinda choQola pralines

blog pinda choqola pralinesPinda choQola pralines

Je bent er voor of niet… maar ik kom toch vaak recepten tegen met pinda’s. Dan moeten er ook liefhebbers zijn hè 😉

En met choQola pralines kan je werkelijk alle smaken uit… dus ook een pindasmaak!

We gaan aan de slag met een super simpele pindamengeling en de kant en klare supergezonde en romige choQola!

 

Pinda mengeling

De pindamengeling is hetzelfde als in de blog van romige pindakaas. Dus heb je een pot staan, kan je hem meteen gebruiken!

Maar we leggen het nog even uit. Je neemt een pot pindapasta uit de natuurwinkel of exotische winkel (zuivere, zonder enige toevoegingen!) en kokosolie (ontgeurd). Als je het echt zoeter wil, kan je een beetje zuivere honing toevoegen… maar wij vinden het zo al zoet genoeg.

Je neemt half/half pindapasta en kokosolie. Je laat de kokosolie smelten en doet wat pindapasta in een mengkommetje. Giet er zachtjes de kokosolie in en blijf mengen tot alles is opgenomen door de pasta.

TIP: Waarom voegen we er kokosolie aan toe? Je moet maar eens zuivere pindapasta (of andere notenpasta) proeven. Dat plakt volledig in je gehemelte. Door er kokosolie aan toe te voegen,  maak je het romiger en plakt het niet meer.

blog pinda choqola pralines

Hoe pralines maken?

We hebben al menigeen zien knoeien om die vormpjes netjes gevuld te krijgen… terwijl het niet zo moeilijk is. Als je in laagjes wil werken, komt er wel wat precisiewerk bij kijken. Maar ook dat lukt met een beetje geduld.

We hebben er een video over gemaakt… de truc met het lepeltje!

Vind je onze video’s leuk, dan kan je je ook abonneren op ons videokanaal.

[video_player type=”youtube” youtube_show_title_bar=”Y” style=”1″ dimensions=”640×360″ width=”640″ height=”360″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ ipad_color=”black”]aHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vd2F0Y2g/dj1jYXdtSk9PTlF2UQ==[/video_player]

Zo, nu ben je er helemaal klaar voor om de mooiste pralines tevoorschijn te toveren!

bereiding

Check of de inhoud in de pot vloeibaar is. Indien nodig vul je een pannetje met warm water, plaats je de pot (of schep je een deel in een ander hittebestendig potje) in dit warme water (au bain marie) en wacht je enkele minuten tot de inhoud van de pot choQola weer vloeibaar is geworden.

Zet de pot nooit rechtstreeks op het vuur, dan verbrandt de chocolade. Verwarm de inhoud niet boven de 42°C om alle voedingsstoffen, mineralen, vitamines en enzymen optimaal te benutten (raw principe)

Tussen elke laag die je maakt, zet je de vormpjes even in de diepvriezer om hard te worden. Zo kan je er je volgende laagje mooi opzetten zonder dat er dingen door elkaar komen en je geen mooie aflijning krijgt.

 

ChoQola vind je natuurlijk in onze shop. We zijn apetrots om dit geweldig lekker en super gezond product het onze te mogen noemen! Want choQola maakt het nu mogelijk om echt gezond te snoepen… een nieuw tijdperk is aangebroken… lactosevrij en suikervrij!

Ontdek hier onze heerlijke, supergezonde en veelzijdige ChoQola! Chocolade snoepen was nog nooit zo gezond!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Laat ons zeker weten als jij dit receptje ook gaat maken!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *