Enter your keyword

raw food diner in Overijse

raw food diner in Overijse

blog raw food diner in overijseraw food diner in Overijse

Wanneer je graag rauwe voeding eet, gezonde sappen drinkt en liefst glutenvrij, lactose vrij en suikervrij leeft… dan is het niet altijd eenvoudig om eens voluit te gaan in een restaurant. Oké, er zijn wel salades te vinden, al dan niet vegetarisch. Maar om echt eens uit de bol te gaan en te genieten van wat ‘rawfood’ echt kan zijn, dat staat in België nog serieus op een laag pitje. Wanneer we de kans hebben, proberen we een adresje uit en hopen dat we niet op ‘onze honger’ blijven zitten. Zo vonden we een plek in Overijse…

 

Een man met toekomstvisie

Ik ontdekte een rawfood diner via Groupon en heb het ons maar ineens cadeau gedaan uit nieuwsgierigheid. Ik las dat het een pizzeria was, en dat leek me wel vreemd. Maar goed, wij gaan het uitproberen, met pizza’s rondom ons of niet!

Eens in Overijse aangekomen, kwamen we in een gezellige zaak. We konden kiezen uit enkele sappen of een ander aperitief. Er is een vastgelegd rawfood menu vastgelegd, dan om de zoveel tijd verandert. Toen kwam de kok en eigenaar Christophe ook even een praatje maken met ons. Het feit dat we in een pizzeria zaten, werd ook verder uitgelegd. De kok nam dit restaurant over en had een goed cliënteel. Maar hij wil gezondere voeding kunnen aanbieden. En vermits je niet hals over kop een rawfood restaurant kan starten omdat je vaste klanten dan ineens weg zouden blijven, wil hij stilaan een raw menu op de kaart zetten en mensen kennis laten maken hiermee. En uiteindelijk, zo overheersend was de geur van pizza ook niet, dus het viel reuze mee!

blog raw food diner in overijse

2 namen…

Op zich maakt hij nu nog gebruik van 2 namen voor z’n 2 in 1 restaurant. De pizzeria staat bekend onder de naam “Amalfi” en het rawfood gedeelte noemt hij “Jezus-Cru” (te vinden op facebook) Hij wil rawfood toegankelijk maken voor iedereen, daarom werkt hij met herkenbare en doordeweekse producten die hij een eigen twist geeft. Hij wil ook meegaan met de seizoenen en dingen uit de ‘wilde’ natuur integreren in z’n voeding. Want de natuur zorgt voor onze gezondheid! Het is inderdaad niet evident om deze gezonde visie aan de man te brengen. Vlees had hij al voor een groot deel geschrapt van z’n pizza’s, maar daar moest hij een beetje op terugkomen.

Kortom, wij wensen hem alvast veel succes met het opbouwen van zijn rawfood menu’s!

Overzichtje van onze menu

Natuurlijk hebben we ook voor beeldmateriaal gezorgd!

jezus cru aperitief

We begonnen met een aperitief naar keuze. Dit sapje was gemaakt op basis van rode biet, selder en gember.

De andere keuze was eerder op basis van fruit.

 

 

 

 

 

 

 

jezus cru rawfood

 

Gevulde champignon, (heerlijke vulling trouwens) met rucola, kiemen, een ‘broodje’ en soort couscous van bloemkool!

 

 

 

 

 

 

 

jezus cru rawfood

Dan kwam er een courgette spaghetti met cashew kaassaus! De kikkererwten pasten er zeer goed  bij! Het geheel was zeer lekker! En zeker ook de ‘kruimeltjes’ die rondom op het bord lagen…

 

 

 

 

jezus cru rawfood

Dan kwam er een kaasschoteltje met noten en een sesam crackertje. Er waren 2 soorten cashew kazen gemaakt, een zachte en een pikantere. Interessant van smaak! Een lekkere afwisseling op het menu!

 

 

 

 

jezus cru rawfood

Als afsluiter was er een vanille crème brulée met pistache noten. Erg lekker, met een beetje kokosbloesemsuiker.

 

 

 

 

Wie graag eens ‘speciaal’ en gezond wil doen, kan hier in Overijse kennis maken met een raw food diner! De kok werkt vol passie om voor jou de lekkerste combinaties op je bord te toveren!

 

Amalfi (Jezus Cru) is gelegen op de Brusselsesteenweg 687 in Overijse, België (02 657 09 05)

Graag op voorhand reserveren. Gesloten op maandag en zaterdagmiddag.

 

Succes Christophe! En hopelijk tot later!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *