Enter your keyword

Salade met aubergine en scampi

Salade met aubergine en scampi

blog-salade-met-aubergine-en-scampiSalade met aubergine en scampi

Als je vaak maaltijd salades maakt en eet, dan moet je wel creatief genoeg zijn om te variëren.

Zeker als je een heel ander eetpatroon had en wil overschakelen naar meer rauwe voeding op je bord, dan gaat het snel wat moeilijk worden om vol te houden.

Maar deze salade met aubergine en scampi is er wel eentje waar ik echt dol op ben als ik eens scampi wil eten.

 

Met vis

Zeker in het begin, of om meer variatie te hebben, is het wel handig om er wat vis aan toe te voegen. Vette vis heeft de voorkeur en probeer de kwaliteit in het oog te houden. Op zich eten we zelf ook nog wel eens vis, maar ik vind het idee dat er zoveel geknoeid wordt met vis niet zo fijn. Als je het zelf niet kweekt, dan ben je er nooit zeker van wat ze met je eten aanvangen. Maar ja, scampi kweken dat wordt een beetje lastig hè 😉

Ingrediënten

groene bladgroenten: (hier) melde en mosterdsla… groen dat een wat sterkere smaak heeft, kan bv ook rucola en spinazie zijn.

veel verse korianderblaadjes

sluimererwtjes

tomaten

aubergine

scampi

paprika kruiden

fleur de sel

walnoten

fetakaas

blog-salade-met-aubergine-en-scampi

Bereiding

De scampi in de pan bakken met olijfolie en paprika kruiden. Zorg er ook voor dat je wat jus hebt voor over de salade te doen. Eventueel wat aanlengen met kokosolie om een wat romigere jus te hebben.

De aubergines in dunne plakken snijden en ook in een pan bakken met olijfolie en fleur de sel.

Alle andere ingrediënten zijn rauw en worden in stukken gesneden en in laagjes boven elkaar gedresseerd. Daarboven de aubergine en scampi. Afwerken met feta kaas en eventueel nog een beetje fleur de sel. Met bladgroenten moet je zelf maar zien wat je in huis hebt, in de tuin kan je al eens alternatief gaan, maar ook een waterkers of rucola uit de winkel kan perfect in dit gerecht passen!

Tip: wist je dat koriander je lichaam ontgift van zware metalen die in je lichaam opgeslagen worden door vervuiling en bewerkte voeding?

Tip: wist je dat koriander je lichaam ontgift van zware metalen die in je lichaam opgeslagen zitten door vervuiling, bewerkte voeding en verzorgingsmiddelen?

Laat ons zeker weten of je deze salade ook gaat uittesten!

 

Ontdek de supergezonde en overheerlijke choQola hier!

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *