In my kingdom, chocolate is a healthy food

 • lactosevrij, zuivelvrij, sojavrij, glutenvrij, ZONDER geraffineerde suikers, onnatuurlijke zoetstoffen en andere chemische toevoegingen
 • gemaakt met alleen maar biologische en onbewerkte (rauwe) voedingsstoffen
 • wil jij en je gezin ook genieten van een chocolaatje, praline of truffel zonder die hoop suiker die er steeds in zit?
 • volgens gebruikers houdt choQola je lichaam beter in balans
 • choQola past in een rawfood en ketogene leefwijze

Dan hebben wij de perfecte chocolade beleving voor jou!

"Omdat wijzelf geen gezonde EN lekkere chocolade vonden, en wij ook graag blijven genieten van dit donkere goud... zijn we zelf aan de slag gegaan om hier verandering in te brengen. Meer dan 2 jaar hebben we er aan gewerkt om deze gezonde variant aan onze hoge smaak- en kwaliteitseisen te laten voldoen. Na lang aandringen van vrienden en familie, zijn we zeer trots dat hij nu eindelijk verkrijgbaar is voor het grote publiek!

GRATIS VERZENDING vanaf €75 binnen België EN nu ook vanaf €75 naar Nederland, Duitsland en Luxemburg!


"Making chocolate better"

ChoQola zit boordevol eerlijke en voornamelijk ‘rauwe’ producten zoals noten, kokosolie, cacao, carobe, dennenhoning, himalaya zout en kruiden.

Zo blijven alle voedingsstoffen behouden en krijg je het beste wat de natuur je te bieden heeft!

Omdat alle ingrediënten mooi in harmonie samenwerken, blijft je lichaam bij het eten van choQola beter in balans.

3 smaken, voor elk wat wils

ChoQola: 3 smaken voor elk wat wils


3 variëteiten met pure en hoofdzakelijk rauwe ingrediënten:

The Original: stoomontgeurde kokosolie en gealkaliseerde cacao (intense smaak van pure chocolade)
Milky Raw: stoomontgeurde kokosolie en RAW cacao (zachtere smaak te vergelijken met melkchocolade)
Royal Raw: de Rolls Royce onder de choQola met koudgeperste kokosolie van eerste persing en RAW cacao (zachte smaak met de onvermijdelijke kokossmaak die steeds gepaard gaat met koudgeperste kokosolie)

ChoQola bevat verder nog: carobe, ongeroosterde cashewnoten en amandelen, dennenhoning, himalaya zout, Madagaskar Bourbon vanille, kurkuma en kaneel.

Dankzij de juiste en volwaardige voedingsstoffen van choQola ben je ook sneller verzadigd.

 

Door temperatuurschommelingen kan het zijn dat er bovenop de choQola een gele olie laag verschijnt. Dit is geheel normaal aangezien we met puur natuurlijke ingrediënten werken en we geen gebruik maken van emulgatoren enz om alles in een perfect homogeen mengsel te houden! Alles wat niet in een menselijk lichaam hoort, houden wij uit choQola! Meng alles gewoon weer en verwerk het…

GRATIS VERZENDING vanaf €75 binnen België EN nu ook vanaf €75 naar Nederland, Duitsland en Luxemburg!

ChoQola toepassingen

ChoQola kent vele overheerlijke toepassingen en recepten!

 • in koelkast of liever nog diepvriezer als pralines
 • vloeibaar voor een “chocoladefondue”,
 • als saus voor desserten,
 • als een soort ganache,
 • een zachte topping boven op je cake, cupcakes en mousses
 • op algemene kamertemperatuur als broodbeleg
 • truffels te maken
 • stukjes uitlepelen voor bij je fruit- en granola ontbijt
 • of je kan hem gewoon uitlepelen als je echt niet meer kan wachten
 • op onze blogpagina vind je nog vele ideetjes om choQola om te toveren tot jouw favoriete hapje!

Laat ChoQola indien nodig nog even au bain marie smelten in deze glazen pot. Giet je vloeibare ChoQola in een vormpje en laat het hard worden in de diepvriezer (of koelkast). Na ongeveer een uur kan je opnieuw vormpjes vullen. Bewaar de pralines in de vriezer (of koelkast)


ChoQola werkt samen met:

Wat vinden zij van choQola?

In my kingdom, chocolate is a healthy food. Hoe geweldig is dees! Alles om zalige gezonde chocolade pralines te maken en ze te pimpen dmv kokos, walnoten, chilli en goud! Daarenboven hebben we het over hoge dosering cacao raw met koudgeperste kokosolie, lactosefree, 100% natural en een magnesium bommeke er bovenop! LOVE IT! #choQola #powerfood #goodfood

Martine Prenen, happiness coach

Gezond zondigen, wat heeft een vrouw nog meer nodig?

Karolien L., Ham, België

Even voor je informatie:
Ik ben dus diabetespatient type 1, insulineafhankelijk.
Toch wel een erge vorm. Ik kan namelijk niets eten zonder te spuiten (zelfs van pompoen gaat mijn glycemie behoorlijk stijgen)
Per koolhydraat portie (12gKoolhydraten) moet ik ongeveer 2,5E insuline inspuiten (vandaar dat de voedingswaarde belangrijk zijn voor mij)

Ondertussen ondervind ik geen problemen wanneer ik jullie product eet. Ik vermoed dat het goed gaat blijven gaan als ik de pralines of schepjes beperk tot 1 of 2 stuks.

Lara T., Berchem

Een prachtige en lieflijke roos, een chocolade roos…, wat een heerlijke fijne smaak brengt ze binnen in je mond, ze smelt precies met de juiste snelheid en geeft zo, op eigen subtiele wijze, haar zeer verfijnde smaak vrij. Wat een heerlijke beleving, een écht geniet-moment! Prachtig om zien, de mooiste smaakparel van chocolade in je mond…

Annemie S., Vlaams Brabant

Ik wil zeker chocolade bestellen!
Te lekker for words!

Leah Thys, Marianne uit "Thuis"

De lekkerste chocolade die ik ooit geproefd heb! En met het gevoel dat het gezond is, maakt het nog prettiger om het te eten. Complimenten!
Absoluut een chocolade die de naam van België als chocoladeland eer aan doet!

Erik, Den Haag, Nederland

Vandaag heb ik voor de eerste keer chocolade gegeten die smaakte naar echte chocolade en die zo gezond is als groenten en fruit. Voor de eerste keer voelde ik me niet schuldig wanneer ik chocolade at!!! Zo zou chocolade en alle andere dingen moeten zijn.

Kaleb, Linden, Duitsland

Vandaag mijn choQola ontvangen... Ik dacht: "Ik ga het er op wagen", maar was sceptisch. Ik had een soort 'nep' smaak verwacht. (zoals bijv. een mousse van banaan, pure cacao, avocado en kaneel: best lekker maar zeker geen chocolade!)
Niks van dat is waar! ChoQola is serieus gewoon écht erg lekker!!!

Carola Van de G., Waalwijk, Nederland

Ik ben helemaal fan van je fantastische lekkere en gezonde chocolade en helemaal top dat het Belgisch is.

Dikke proficiat, doe zo verder! Ik volg jullie suikerchallenge en het geeft me nu zoveel rust dat ik toch nog chocolade kan blijven eten zonder me schuldig te voelen.

Christel Van Loon, gezondheidscoach

GRATIS VERZENDING vanaf €75 binnen België EN nu ook vanaf €75 naar Nederland, Duitsland en Luxemburg!


Veelgestelde vragen

Help, ik zie een pot en geen pralines of reepjes choQola in de shop?

Geen nood 😉 We hebben een totaal nieuw concept op de markt gebracht met een vernieuwende benadering op traditionele chocolade. Wij hebben chocolade helemaal getransformeerd en beter gemaakt volgens de raw food visie.

ChoQola is een 100% natuurlijk mengsel dat anders is opgebouwd dan gewone chocolade, maar je wel dezelfde beleving geeft. Vanwege de 'andere' ingrediënten zoals noten en kokosolie, smelt choQola sneller dan andere chocolades en dient deze anders verwerkt te worden. We willen geen vetten harden en manipuleren, geen emulgatoren toevoegen om alles perfect op zijn plaats te houden... nee, jouw gezondheid komt op de eerste plaats met enkel maar 100% natuurlijke ingrediënten!

Daarom zou een praline of reep te snel smelten en verkopen we het kant en klare choQola mengsel dat je thuis zelf verwerkt tot je favoriete 'chocolade' creaties! Je smelt het, verwerkt het tot wat je lekker vindt en stopt het bij voorkeur in de diepvriezer (of koelkast). Het gaat super snel en gemakkelijk. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om choQola te maken!

 

Ik zie een witgeel laagje bovenop de chocolade mengeling? Is ie slecht?

Nee, door temperatuurschommelingen kan het zijn dat er bovenop de choQola een witgele olie laag verschijnt, nl kokosolie gemengd met kruiden. Dit is geheel normaal aangezien we met puur natuurlijke ingrediënten werken en we geen gebruik maken van emulgatoren enz om alles in een perfect homogeen mengsel te houden! Alles wat niet in een menselijk lichaam hoort, houden wij uit choQola! Meng alles gewoon weer en verwerk het…

virgin kokosolie vetbloem vormingvetbloem vorming kokosolieAnderzijds doet er zich nog een fenomeen voor bij de ‘Royal Raw’. Door het gebruik van virgin kokosolie ontstaat er een vorming van ‘vetbloem‘ aan het oppervlak. Dat zijn cirkelvormige kringen die door de mengeling met kurkuma geel worden en nogal een uiterlijk kunnen geven van schimmel.

Dit is louter een natuurlijke reactie van het product en is in geen geval slecht! We willen je er vooral attent op maken dat het niet gaat om een schimmelprobleem, maar wel om een niet te vermijden kwaliteitsprobleem dat niets afdoet van al het goede van chocolade.

We zouden dit effect kunnen verminderen door het gebruik van emulgatoren en geharde vetten, maar dat is juist wat we niet willen gebruiken! Daarom laten we de natuur doen wat ie doet… want wij gaan voor puur natuur!

 

Zo’n halve kilo is toch wel veel… Zijn er geen kleinere verpakkingen?

Geloof ons, choQola geraakt echt wel op 😉 Vermits we vooral online verkopen en er ook verzendkosten betaald dienen te worden, zijn wij niet geneigd om kleine verpakkingen te maken… Daar krijg je meer afval mee en we zouden dan de prijs per kilo moeten verhogen vanwege meer verpakking. De halve kilo potten zijn ook nog geschikt om daarna als voorraadpotten in je keuken te gebruiken 😉 Zo krijg je een mooie verzameling van dezelfde uniforme potten bij elkaar die perfect in je lades enz passen.

 

ChoQola is toch wel duur…

Dat is echt een misverstand. ChoQola wordt in grotere volumes verkocht dan vele andere kwaliteitschocolades. Daardoor lijkt de prijs hoger. Maar als je de kiloprijs vergelijkt, komen andere resultaten naar boven. Een mooi artikel hierover is: “choQola duur? Vergelijkende test“. Je zal merken dat choQola zeer goed geprijsd is en daarenboven zit choQola ook nog tjokvol met betere en gezondere ingrediënten dan andere gezonde chocolades. Dus daarvoor kan je het echt niet laten staan!

Je kan met een pot van een halve kilo tot wel 70 pralines maken!

 

Welke choQola is het 'gezondste'?

We hebben 3 vaste smaken in ons gamma die alle drie zijn ze zeer voedzaam. Maar het is een feit dat er nog een kleine gradatie aanwezig is... Men zegt altijd dat pure chocolade gezond is... hier ook, maar dit is persé niet onze puurste en meest rauwe variëteit.

Onze pure chocolade 'The Original' is niet met rauwe cacao gemaakt, maar met een gebrande cacao om onze pure smaak te bekomen. De melksmaak 'Milky Raw' is wel met rauwe cacao gemaakt, waardoor je een zachte chocoladesmaak krijgt die sterk aanleunt aan melkchocolade. En rauwe cacao is zogezegd 'gezonder' dan gebrande cacao. Maar, de 'Royal Raw' met lichte kokossmaak is de meest rauwe choQola in ons gamma! Want hier heb je zowel de rauwe cacao als de koudgeperste kokosolie. De 'Royal Raw' is volledig opgebouwd uit rauwe, onbewerkte ingrediënten en is daarom ook onze Rolls Royce van choQola. Maar uiteindelijk zijn ze alle drie sowieso al vele malen onbewerkter dan gewone chocolades!

 

Zijn alle choQola smaken hetzelfde op vlak van allergenen?

Ja, zeker! Bij elke variant staan ook alle ingrediënten zorgvuldig vermeld. In vet gedrukt staan de aanwezige allergenen. Zo weet u precies wat er in elke soort choQola aanwezig is. Alles kan u nalezen in de shop bij het product zelf. U klikt op het product om meer info te verkrijgen.

Alle choQola is vrij van gluten, lactose en zuivel, soja, chemische toevoegingen en smaakstoffen, geraffineerde suiker, additieven, emulgatoren. We gebruiken niets dat niet natuurlijk is, ook niet ergens verborgen dat niet op een etiket zou moeten staan. Wij willen een eerlijk product maken en zijn daar ook fier op.

We werken op basis van noten en kokosolie. Ook de Milky Raw is bijvoorbeeld zuivelvrij. We vergelijken deze variant met een 'melkschocolade' op vlak van smaak, niet op vlak van ingrediënten! Op deze manier kunnen we voor ieder wat wils maken en begrijpt men ook met wat het te vergelijken is.

 

Er zitten toch ook wel wat calorieën in choQola. Dat kan toch niet goed zijn?

We werken met volwaardige en pure ingrediënten. Daar horen natuurlijk calorieën bij. Maar calorieën zijn niet slecht! Om te functioneren hebben we calorieën nodig. Als je ‘lege’ calorieën (zoals suiker) in chocolade gaat steken, dan ga je er meer van eten om voldaan te zijn. ChoQola is anders. Wij gebruiken volwaardige calorieën waardoor je ook van nature uit het signaal krijgt dat je voldaan bent vooraleer je jezelf hebt volgepropt. Staar je dus alstublieft niet blind op calorieën en de voedingstabel, maar kijk naar de kwaliteit van de ingrediënten en de ingrediëntenlijst op een verpakking.

 

Is choQola geschikt voor diabeten?

We mogen geen gezondheidsclaims verkondigen ivm choQola en diabeten. Er zijn geen uitgebreide en dure laboratoriumtesten uitgevoerd hiervoor. We hebben enkel de ervaringen van de diabeten zelf die choQola eten en die ons een positieve feedback geven. Dit zijn persoonlijke ervaringen, iedereen is anders en jij dient vooral naar je eigen lichaam te luisteren. Wij kunnen enkel meedelen wat wij samen met hen ervaren.

 

Waarom geen vegan choQola?

Ons uitgangspunt is pure en onbewerkte voeding. Een goede kwaliteitshoning is daar één van. Deze bevat zeer gezonde stoffen en reguleert ook de bloedsuikerspiegel. Als we vegan gaan, dan moeten we een ingrediënt nemen dat iets meer bewerkt is dan honing. Meestal gebruikt men ahornsiroop of kokosbloesemsuiker. Daar zijn wij persoonlijk minder voorstander van. Ze zijn bewerkt en ingekookt, verliezen daardoor een deel van hun werkzame enzymen en waardoor deze zoetmiddelen minder natuurlijk en gezond worden dan bv een kwalitatieve honing.

Wij wensen vooral een super gezonde chocolade te maken, nl ChoQola en vermits vele veganisten ook wel eens honing eten, voelen wij ons minder geneigd om een stap terug te zetten in onze drang naar de beste kwaliteit te leveren, louter om in dat hokje te passen. Op zich vinden wij het ook jammer dat honing voor veganisten zogezegd ‘niet mag’, terwijl het zo goed is en er eigenlijk geen dierenleed mee gepaard gaat. We willen je niet bekeren, maar je wel bewust maken om zelf te bekijken waarom je honing bv bant en laten weten hoe onze visie is.

 

ChoQola smelten kan toch simpel in de microgolfoven?

In principe kan dat handig zijn. Een microgolfoven verandert de structuur van je product en vernietigt vele voedingsstoffen. Tevens verbrandt choQola in de microgolfoven! Dat zou wel heel jammer zijn als je zo'n gezond product op deze manier alsnog kapot maakt.

Daarom, gewoon even een potje water opwarmen met daarin een potje met wat choQola en net genoeg opwarmen dat de choQola smelt... dan behoud je nog alle voedingsstoffen die we er initieel insteken voor jouw gezondheid.

 

ChoQola kopen

GRATIS VERZENDING vanaf €75 binnen België EN nu ook vanaf €75 naar Nederland, Duitsland en Luxemburg!


© My food my kingdom 2019 – en de wondere wereld van choQola