Enter your keyword

Slank met vet?

Slank met vet?

blog slank met vetSlank met vet? Wat bedoel je daar mee?

Vetten werden lange tijd verbannen omdat ze ons vet zouden maken… deels klopt dat ook, maar niet alle vetten zijn slecht. Er heerst reeds lange tijd een heuse ‘margarine oorlog’ tegen andere natuurlijke vetten… Zij beweren beter te zijn dan puur natuurlijke vetten die we al eeuwen lang eten.

Maar door die vetten meer en meer te verbannen en de ‘plastieke’, industrieel gemaakte variant te promoten, zijn er veel meer hart- en vaatziekten en obese mensen bij gekomen… suiker is een grote boosdoener, maar sjoemelen met vetten heeft er ook niet veel goeds aan gedaan.

Sommige vetten zijn zelfs levensnoodzakelijk voor bijvoorbeeld een goede werking van je hersenen (denk aan dementie enz) en je vetverbranding. Een gebrek aan deze vetten, laat je werkelijk steken vallen in het goed functioneren van je lichaam.

Kokosolie is bijvoorbeeld zo’n speciaal vet.

Een verzadigd vet, maar wel van middellange keten. Dit is een vet dat rechtstreeks door de lever in energie wordt omgezet, en NIET in vet. Eilandbewoners, die veel kokosnoten, olie enz eten, zijn één van de gezondste mensen op aarde.
Over kokosolie hebben we reeds een uitgebreid artikel besteed (met bijbehorend boek) dat je in volgende link terugvindt: www.myfoodmykingdom.com/het-kokosolie-wonder

Maar wist je dat ook noten zeer goede vetten zijn die je helpen naar een slanker lichaam?
Vooral amandelen zijn daar koploper in. Zij zijn trouwens zeer geschikt voor mensen met diabetes, aangezien zij de GI waarde verlagen van het voedsel dat je tot je neemt. Daarom dat choQola bijvoorbeeld veel minder suikerpieken veroorzaakt en je energie gelijkmatiger wordt vrijgegeven.

De aanwezige vetzuren in noten verbeteren dus ook je stofwisseling. Obesitas is bijvoorbeeld een gevolg van een ontsteking op celniveau, hetgeen de vetzuren in noten aanpakken en genezen.
Eiwitten in de noten houden je cortisol gehalte (stress-hormoon) beter in balans. Een te hoog cortisol gehalte is mede verantwoordelijk sneller in gewicht toe te nemen en buikvet te ontwikkelen.
En zoals je misschien al gemerkt hebt, geven noten je ook een verzadigd gevoel. Zo ga je minder snel de neiging hebben om ongezond te snacken. Eet enkele noten en je hongergevoel zal snel weg ebben. Een hongergevoel is trouwens je lichaam dat een signaal geeft en vraagt naar voedingsstoffen! Snoep en ongezonde snacks kunnen die wens niet waarmaken… noten wel. En toch eten zo weinig mensen noten.

Net zoals alle andere ingrediënten in choQola… ze VOEDEN het lichaam en geven het sneller een verzadigd gevoel. Van choQola pralines zal je minder (kunnen) eten dan van een doorsnee stuk chocolade of praline.

ChoQola voedt, chocolade vult

Naast de aanwezige vetten, helpen ook de andere ingrediënten in ChoQola je vetpercentage op een mooi peil te houden, of te verminderen. Cacao heeft een positieve eigenschap om je vetpercentage te doen dalen. Ook honing en kaneel dragen bij tot een verminderde vetopslag in het lichaam. En kurkuma verhoogt bijvoorbeeld ook de vetverbranding.

Tel daarom vooral geen calorieën, maar kijk naar wat je eet en wat je echt voedt! Als je voedende calorieën tot je neemt, zal je sneller voldaan zijn en stop je sneller met eten (en drinken).

Volwaardige voeding is levensnoodzakelijk in een gezonde levensstijl!

 

ChoQola vind je natuurlijk in onze shop. We zijn apetrots om dit geweldig lekker en super gezond kwaliteitsproduct het onze te mogen noemen! Want choQola maakt het nu mogelijk om echt gezond te snoepen… een nieuw tijdperk is aangebroken… lactosevrij en suikervrij!

 

Ontdek hier onze heerlijke, supergezonde en veelzijdige ChoQola! Chocolade snoepen was nog nooit zo gezond!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Deze blog, en alle andere blogs, zijn beschermd door de disclaimer van de website.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *