Enter your keyword

snelle verse suikervrije confituur

snelle verse suikervrije confituur

blog snelle verse suikervrije confituurSnelle verse suikervrije confituur

Confituur is voor velen nog een zoete, suikerrijke aangelegenheid. Ik geef toe, ik at dat ook graag, maar nu we al een geruime tijd suikervrij eten, komt zo’n suikerbom hard aan…

Maar een vriendin gaf me een goede tip, en die wil ik jullie zeker niet onthouden! Zij wil haar kindjes ook gezond opvoeden en maakt in een handomdraai een verse suikervrije confituur!

Op enkele minuten!

Deze ‘confituur’ is werkelijk op enkele minuten tijd gemaakt! Je kan in kleine hoeveelheden een smaak uitproberen en zo kan je bv wekelijks een nieuw potje maken of invriezen.

Je kan gebruik maken van vers fruit, maar ook van ingevroren vruchten. Als je het direct wil gebruiken, raad ik vers fruit aan! Wil je hem later gebruiken en een deel invriezen, dan kan bevroren fruit evengoed.

blog snelle verse suikervrije confituur

Werkwijze

Je neemt een hoeveelheid fruit naar wens (in dit geval aardbeien) en voegt er 1/3 ontpitte dadels aan toe. Afhankelijk van de zoetheid van je fruit, kan dat iets meer of minder zijn. Ook naargelang de zoetheid die je zelf wenst… Alles in een blender tot het 1 homogeen mengsel is geworden. Een deel kan je in een glazen potje doen en in de koelkast bewaren. De rest kan ingevroren worden.

Deze confituur is een weekje houdbaar in de koelkast! Aangezien er niet echt bewaarmiddelen en suiker inzit, blijft het een vers product dat volgens natuurlijke evolutie zal slecht worden…

Verse vijgen, banaan, appel-kaneel, rode vruchten, ananas, peren… er zijn zoveel mogelijkheden om je eigen gezonde confituur te maken!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Laat ons zeker weten als jij dit receptje ook wil maken!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments (4)

 1. Oh leuk daar was ik nog niet opgekomen. Ga ik zeker eens uittesten

  Kathleen Bex
  apr 12, 2017
 2. hoi,

  ik zou dit willen proberen met aardbei en rabarber. Maar zou ik dan eerst de rabarber tot moes moeten koken? Wat denken jullie?

  lies
  mei 30, 2017
 3. rabarber kan je perfect rauw verwerken, maar die gaat wel zuur van smaak zijn. Dat kan je zien in onze blog zuurtjes maken. Ik zou je voor deze gezonde confituur eerder zoet fruit gebruiken en niet gekookte dingen gebruiken. Want dan is de houdbaarheid en werking anders. Dan zijn je voedingsstoffen dood en daar draait het nu juist om, om zoveel mogelijk voedingsstoffen in te kunnen nemen 😉

  mei 31, 2017
 4. […] snelle verse jam […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *