Enter your keyword

Hieronder vindt u al een overzichtje van veelgestelde vragen.

Staat uw vraag en antwoord er niet tussen, laat het ons dan weten en we proberen u zo spoedig mogelijk te helpen.

Account en wachtwoord

Waar kan ik mijn gegevens wijzigen?

Als u op “Mijn account” rechts boven klikt, kunt u uw persoonlijke gegevens en uw wachtwoord wijzigen. Als u naar “Mijn account” gaat kunt u daarna naar “Account-gegevens” gaan om die te bewerken.

Ik wil mijn wachtwoord wijzigen, wat moet ik doen?

Ga naar “Mijn Account”. Daar klikt u op “mijn accountgegevens” en daar kan u uw wachtwoord wijzigen.

Bestellen en verzenden

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn verschillend naargelang het land waar u bestelt.

België: 7,00€ (gratis verzending vanaf €150)

Nederland/Luxemburg/Duitsland: 9,50€ (gratis verzending vanaf €150)

Verzendmethode

Uw pakket wordt verzonden met DPD momenteel (of met een ander pakjesdienst die we zorgvuldig uitkiezen indien nodig), van dinsdag tot vrijdag, en tot 25 graden celsius.

Afhalen

Afhalen van je bestelling is mogelijk,  ENKEL na afspraak (we zijn geen winkel) via info@myfoodmykingdom.com. Stuur ons een mailtje na je bestelling. Afhalen kan op volgend adres: Beatrijslaan 2, 3110 Rotselaar, Vlaams Brabant, België. Voor dringende zaken kan je ook bellen op 0032 477 97 28 24.

Wat is de levertermijn?

We proberen dagelijks onze bestellingen op te volgen, maar het kan enkele dagen tot uitzonderlijk eens een week duren vooraleer u uw pakket aankrijgt. Af en toe vertoeven we in het buitenland en we verwerken alle pakketjes zelf.

Dragen jullie een steentje bij aan het milieu met verpakking?

We recycleren en hergebruiken de vulling in de pakketjes uit bedrijven in de omgeving die deze vulmaterialen zelf weggooien. Wij wensen daarom alles te recycleren en niet zelf nog nieuw vulmateriaal aan te kopen om de afvalberg niet nog groter te maken, ook al zou deze dan eco verantwoord zijn. Ook de kleine zakjes die soms rond de pot zit, werd niet aangekocht maar gebruiken we omdat het soms gratis meegeleverd werd bij ons. Het is ook nodig dat je pakje veilig en netjes aankomt. Bij eventuele glasbreuk willen we de schade beperken bij andere producten.

Retourneren?

Retourneren kan op eigen kosten. We wensen bewuste klanten aan te trekken en we zijn overtuigd van de kwaliteit van ons aanbod. Ons aanbod is niet groot maar weloverwogen en wordt stuk per stuk nagekeken op afwijkingen. We bieden ook voedingswaren aan die na opening van verpakking ook niet kunnen worden teruggenomen. Is er schade opgelopen door het transport? Stuur ons dan een mail met foto naar info@myfoodmykingdom.com

Hoe betalen?

We maken gebruik van verschillende betalingsmethodes. U kiest er één uit die u het beste past.

Bankcontact: U betaalt direct online met uw bank kaart. Dit kan ook via de aparte betaalmogelijkheden die per bank worden aangeboden (bv ING, KBC en Belfius)

iDeal: Vooral voor de Nederlandse consumenten is dit een populaire betaal methode.

Creditcard: Momenteel maken wij geen gebruik van creditcards (mastercard en visa) aangezien het voor ons een grotere kost is.

ChoQola

Ik zie een witgeel laagje bovenop de chocolade mengeling? Is ie slecht?

Dit is geheel normaal aangezien we enkel met pure ingrediënten werken zonder emulgatoren enz. Daarom kan door warmte de kokosolie die er in zit, gaan bovenkomen. Wanneer de kokosolie weer wat harder wordt, zal er een aparte witgele laag op de mengeling zitten. De gele kleur is van de kruiden afkomstig.

Misschien ziet het er dan net iets minder “smakelijk” uit, hij is zonder rommel gemaakt en blijft zeer lang houdbaar zonder aan smaak in te hoeven boeten. Meng het gewoon opnieuw en maak er weer ongelooflijk lekkere choQolaatjes mee!

Zijn alle choQola smaken hetzelfde op vlak van allergenen?

Ja, zeker! Bij elke variant staan ook alle ingrediënten zorgvuldig vermeld. In vet gedrukt staan de aanwezige allergenen. Zo weet u precies wat er in elke soort choQola aanwezig is. Alles kan u nalezen in de shop bij het product zelf. U klikt op het product om meer info te verkrijgen.

Alle choQola is vrij van gluten, lactose en melk, soja, chemische toevoegingen en smaakstoffen, geraffineerde suiker, additieven, emulgatoren. We gebruiken niets dat niet natuurlijk is, ook niet ergens verborgen dat niet op een etiket zou moeten staan. Wij willen een eerlijk product maken en zijn daar ook fier op.

We werken op basis van noten en kokosolie. Ook de ‘Milky Free Raw’ is bijvoorbeeld lactose vrij. We vergelijken deze variant met een ‘melkchocolade’ op vlak van smaak, niet op vlak van ingrediënten! Op deze manier kunnen we voor ieder wat wils maken en begrijpt men ook met wat het te vergelijken is.

Waarom geen vegan choQola?

Ons uitgangspunt is pure en onbewerkte voeding. Een goede kwaliteitshoning is daar één van.  Als we vegan gaan, dan moeten we een ingrediënt nemen dat iets meer bewerkt is dan honing. Meestal gebruikt men ahornsiroop of kokosbloesemsuiker. Daar zijn wij persoonlijk minder voorstander van. Deze zijn bewerkt en ingekookt en dus minder natuurlijk en gezond.

Wij wensen vooral een top product te maken en vermits vele veganisten ook wel honing eten, voelen wij ons minder geneigd om een stap terug te zetten in onze drang naar de beste kwaliteit omdat honing op hun verboden lijst staat. Op zich vinden wij het ook jammer dat honing voor veganisten zogezegd ‘niet mag’, terwijl het zo goed is en er geen dierenleed mee gepaard gaat. Daarbij komt dat we beter de bijen en imkers kunnen stimuleren om honing te produceren, want zo blijft de bij bestaan en kan de populatie hopelijk snel weer uitbreiden. We willen je niet bekeren, maar je wel bewust maken om zelf te bekijken waarom je honing bant… Amandelen uit Californië brengt de grootste bijensterfte met zich mee door de grote migratie van bijenkasten… vegan or not? Eet jij deze amandelen?

Welke choQola smaak is de gezondste?

We hebben 4 vaste smaken in ons gamma die alle vier zijn ze zeer voedzaam. Maar het is een feit dat er nog een kleine gradatie aanwezig is… Men zegt altijd dat pure chocolade gezond is… hier ook, maar dit is persé niet onze puurste en meest rauwe variëteit.

Onze pure chocolade ‘Dark & Creamy’ is niet met rauwe cacao gemaakt, maar met een gebrande cacao om onze pure smaak te bekomen. De melksmaak ‘Milky Free Raw’ is wel met rauwe cacao gemaakt, waardoor je een zachte chocoladesmaak krijgt die sterk aanleunt aan melkchocolade. En rauwe cacao is zogezegd ‘gezonder’ dan gebrande cacao. Anderzijds is gebrande (alkalised) cacao ook gezond… De Orange Xtra Dark is ook met gebrande cacao gemaakt en extra cacaonibs, en met de etherische olie van sinaas. Prachtig product ook en super lekker! Maar, de ‘Coconut Raw’ met lichte kokossmaak is de meest rauwe choQola in ons gamma. Want hier heb je zowel de rauwe cacao als de koudgeperste kokosolie. De ‘Coconut Raw’ is volledig opgebouwd uit rauwe, onbewerkte ingrediënten en is daarom ook onze Rolls Royce van choQola. Maar uiteindelijk zijn ze alle vier sowieso al vele malen onbewerkter dan gewone chocolades!

Zo’n halve kilo is toch wel veel… Zijn er geen kleinere verpakkingen?

Geloof ons, die choQola geraakt echt wel op 😉 Vermits we vooral online verkopen en er ook verzendkosten betaald dienen te worden, zijn wij niet geneigd om kleine verpakkingen te maken… Daar krijg je meer afval mee en we zouden dan de prijs per kilo moeten verhogen vanwege meer verpakking. De halve kilo potten zijn ook nog geschikt om daarna als voorraadpotten in je keuken te gebruiken 😉 Zo krijg je een mooie verzameling van dezelfde uniforme potten bij elkaar die perfect in je lades enz passen.

We hebben nu ook de belevingsboxen gecreëerd. Dit is een ideaal geschenk of als startpakket om kennis te maken met ChoQola.

ChoQola is duur…

Deze stelling is geheel onterecht! We hebben naar aanleiding hiervan een artikel geschreven waarin we duidelijk maken hoe er dient gekeken te worden naar verschillende chocolades. Enerzijds bevat choQola GEEN ENKELE goedkope vulling zoals standaard chocolades die spotgoedkoop zijn. En anderzijds zal je merken dat de KILO PRIJS van “betere kwaliteitsmerken” (waar meestal nog steeds suiker in zit) zelfs duurder uitvallen dan choQola. De misleiding zit hem in het feit dat wij een groter volume in 1 keer verkopen terwijl andere chocolades in zeer kleine grammages verkocht worden… en dan valt dat niet op dat ze duur zijn. Lees hier meer over: www.myfoodmykingdom.com/choqola-duur-vergelijkende-test

Er zitten toch veel calorieën in ChoQola, dan is dat toch niet goed?

We werken met volwaardige en pure ingrediënten. Daar horen natuurlijk calorieën bij. Maar calorieën zijn niet slecht! Om te functioneren hebben we calorieën nodig. Als je ‘lege’ calorieën in chocolade gaat steken, dan ga je er meer van eten om voldaan te zijn. ChoQola is anders. Wij gebruiken volwaardige calorieën waardoor je ook van nature uit het signaal krijgt dat je voldaan bent vooraleer je jezelf hebt volgepropt. Staar je dus alstublieft niet blind op calorieën en de voedingstabel, maar kijk naar de kwaliteit van de ingrediënten en de ingrediëntenlijst op een verpakking.

Kan choQola in de microgolfoven?

In principe kan dat handig zijn. Een microgolfoven verandert de structuur van je product en vernietigt vele voedingsstoffen. Tevens verbrandt choQola in de microgolfoven! Dat zou wel heel jammer zijn als je zo’n gezond product op deze manier alsnog kapot maakt.

Daarom, gewoon even een potje water opwarmen met daarin een potje met wat choQola en net genoeg opwarmen dat de choQola smelt… dan behoud je nog alle voedingsstoffen die we er initieel insteken voor jouw gezondheid.

Is choQola geschikt voor diabeten?

We mogen geen gezondheidsclaims verkondigen ivm choQola en diabeten. Er zijn geen uitgebreide en dure laboratoriumtesten uitgevoerd hiervoor. We hebben enkel de ervaringen van de diabeten zelf die choQola eten en die ons een positieve feedback geven. Dit zijn persoonlijke ervaringen, iedereen is anders en jij dient vooral naar je eigen lichaam te luisteren. Wij kunnen enkel meedelen wat wij samen met hen ervaren.