Enter your keyword

Download hier "Fleur je bord op" en ontvang onze nieuwsbrief!

Hieronder vindt u al een overzichtje van veelgestelde vragen.

Staat uw vraag en antwoord er niet tussen, laat het ons dan weten en we proberen u zo spoedig mogelijk te helpen.

Account en wachtwoord

Waar kan ik mijn gegevens wijzigen?

Als u op “Mijn account” rechts boven klikt, kunt u uw persoonlijke gegevens en uw wachtwoord wijzigen. Als u naar “Mijn account” gaat kunt u daarna naar “Account-gegevens” gaan om die te bewerken.

Ik wil mijn wachtwoord wijzigen, wat moet ik doen?

Ga naar “Mijn Account”. Daar klikt u op “mijn accountgegevens” en daar kan u uw wachtwoord wijzigen.

Bestellen en verzenden

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn verschillend naargelang het land waar u bestelt.

België: 6,00€ (gratis verzending  vanaf €75)

Nederland/Luxemburg/Duitsland: 9,00€ (gratis verzending  vanaf €75)

Verzendmethode

Uw pakket wordt verzonden met Bpost (of met een ander pakjesdienst die we zorgvuldig uitkiezen indien nodig).

Afhalen

Afhalen van je bestelling is mogelijk,  ENKEL na afspraak via info@myfoodmykingdom.com. Stuur ons een mailtje na je bestelling. Afhalen kan op volgend adres: Beatrijslaan 2, 3110 Rotselaar, Vlaams Brabant, België.

Wat is de levertermijn?

We proberen dagelijks onze bestellingen op te volgen, maar het kan enkele dagen duren vooraleer u uw pakket aankrijgt.

Dragen jullie een steentje bij aan het milieu met verpakking?

We recycleren en hergebruiken de vulling in de pakketjes uit een bedrijf in de omgeving die deze vulmaterialen zelf weggooit. Wij wensen daarom alles te recycleren en niet zelf nog nieuw vulmateriaal aan te kopen om de afvalberg nog groter te maken, ook al zou deze dan eco verantwoord zijn. Ook de kleine zakjes die eventueel rond de pot zit, werd niet aangekocht maar gebruiken we omdat het soms gratis meegeleverd werd bij ons. Het is ook nodig dat je pakje veilig en netjes aankomt. Bij eventuele glasbreuk willen we de schade beperken bij andere producten.

Retourneren?

Retourneren kan op eigen kosten. We wensen bewuste klanten aan te trekken en we zijn overtuigd van de kwaliteit van ons aanbod. Ons aanbod is niet groot maar weloverwogen en wordt stuk per stuk nagekeken op afwijkingen. We bieden ook voedingswaren aan die na opening van verpakking ook niet kunnen worden teruggenomen. Is er schade opgelopen door het transport? Stuur ons dan een mail naar info@myfoodmykingdom.com

Hoe bestel ik via externe websites?

U kan zien dat we op een shop pagina verwijzen naar een product op een andere website. Als u naar Bol.com surft, dan kan u daar ook een account aanmaken om bestellingen te doen. Als u via onze link naar dat betreffende product doorklikt, dan herkent Bol ons als partner en krijgen wij een percentje als bonus om reclame gemaakt te hebben. Ook andere producten kan u dan aankopen. U kan gerust verder kijken op bv Bol.com als u nog andere dingen ziet die u interesseren. U doet ons natuurlijk een plezier om via onze link op onze shop of blog te werken. Wij hebben er ook de moeite ingestoken om het voor u uit te zoeken.

Hoe betalen?

We maken gebruik van verschillende betalingsmethodes. U kiest er één uit die u het beste past.

Bankcontact: U betaalt direct online met uw bank kaart. Dit kan ook via de aparte betaalmogelijkheden die per bank worden aangeboden (bv ING, KBC en Belfius)

iDeal: Vooral voor de Nederlandse consumenten is dit een populaire betaal methode.

Creditcard: Momenteel maken wij nog geen gebruik van creditcards (mastercard en visa) aangezien het voor ons ook een grotere kost is.

ChoQola

Ik zie een witgeel laagje bovenop de chocolade mengeling? Is ie slecht?

Dit is geheel normaal aangezien we enkel met pure ingrediënten werken zonder emulgatoren enz. Daarom kan door warmte de kokosolie die er in zit, gaan bovenkomen. Wanneer de kokosolie weer wat harder wordt, zal er een aparte witgele laag op de mengeling zitten. De gele kleur is van de kruiden afkomstig.

Misschien ziet het er dan net iets minder “smakelijk” uit, hij is zonder rommel gemaakt en blijft zeer lang houdbaar zonder aan smaak in te hoeven boeten. Meng het gewoon opnieuw en maak er weer ongelooflijk lekkere choQolaatjes mee!

Waarom geen vegan choQola?

Ons uitgangspunt is pure en onbewerkte voeding. Een goede kwaliteitshoning is daar één van. Deze bevat zeer gezonde stoffen en reguleert ook de bloedsuikerspiegel. Als we vegan gaan, dan moeten we een ingrediënt nemen dat iets meer bewerkt is dan honing. Meestal gebruikt men ahornsiroop of kokosbloesemsuiker. Daar zijn wij persoonlijk minder voorstander van. Deze zijn bewerkt en ingekookt en dus minder natuurlijk en gezond.

Wij wensen vooral een supergezonde choQola te maken en vermits vele veganisten ook wel honing eten, voelen wij ons minder geneigd om een stap terug te zetten in onze drang naar de beste kwaliteit omdat honing op hun verboden lijst staat. Op zich vinden wij het ook jammer dat honing voor veganisten zogezegd ‘niet mag’, terwijl het zo goed is en er geen dierenleed mee gepaard gaat. We willen je niet bekeren, maar je wel bewust maken om zelf te bekijken waarom je honing bant…

Zo’n halve kilo is toch wel veel… Zijn er geen kleinere verpakkingen?

Geloof ons, die choQola geraakt echt wel op 😉 Vermits we vooral online verkopen en er ook verzendkosten betaald dienen te worden, zijn wij niet geneigd om kleine verpakkingen te maken… Daar krijg je meer afval mee en we zouden dan de prijs per kilo moeten verhogen vanwege meer verpakking. De halve kilo potten zijn ook nog geschikt om daarna als voorraadpotten in je keuken te gebruiken 😉 Zo krijg je een mooie verzameling van dezelfde uniforme potten bij elkaar die perfect in je lades enz passen.

ChoQola is duur…

Deze stelling is geheel onterecht! We hebben naar aanleiding hiervan een artikel geschreven waarin we duidelijk maken hoe er dient gekeken te worden naar verschillende chocolades. Enerzijds bevat choQola GEEN ENKELE goedkope vulling zoals standaard chocolades die spotgoedkoop zijn. En anderzijds zal je merken dat de KILO PRIJS van “betere kwaliteitsmerken” (waar meestal nog steeds suiker in zit) zelfs duurder uitvallen dan choQola. De misleiding zit hem in het feit dat wij een groter volume in 1 keer verkopen terwijl andere chocolades in zeer kleine grammages verkocht worden… en dan valt dat niet op dat ze duur zijn. Lees hier meer over: www.myfoodmykingdom.com/choqola-duur-vergelijkende-test

Er zitten toch veel calorieën in ChoQola, dan is dat toch niet goed?

We werken met volwaardige en pure ingrediënten. Daar horen natuurlijk calorieën bij. Maar calorieën zijn niet slecht! Om te functioneren hebben we calorieën nodig. Als je ‘lege’ caloriën in chocolade gaat steken, dan ga je er meer van eten om voldaan te zijn. ChoQola is anders. Wij gebruiken volwaardige calorieën waardoor je ook van nature uit het signaal krijgt dat je voldaan bent vooraleer je jezelf hebt volgepropt. Staar je dus alstublieft niet blind op calorieën en de voedingstabel, maar kijk naar de kwaliteit van de ingrediënten en de ingrediëntenlijst op een verpakking.

Hoe kan het dat choQola geen of veel minder bloedsuikerpieken veroorzaakt? Er zit toch honing in?

Om je bloedsuikerspiegel te laten pieken of niet heeft te maken met het volledige plaatje van ingrediënten die je samen opeet. Honing alleen zal waarschijnlijk wel een lichte verhoging teweegbrengen, ook al heeft honing de eigenschap om je bloedsuikerspiegel te reguleren.

Maar juist door de andere aanwezige vetten en eiwitten die in ChoQola zitten, worden de suikers trager door het lichaam opgenomen en blijft je bloedsuikerspiegel veel stabieler. Dit melden alvast onze diabeten-klanten uit hun ervaring met choQola. Zeer goed nieuws voor vele diabeten maar ook voor gezonde mensen die hun lichaam niet belasten met pieken in hun bloedsuikerspiegel. U dient het wel zelf eerst uit te testen, want elk lichaam reageert anders!