Enter your keyword

Download hier "Fleur je bord op" en ontvang onze nieuwsbrief!

Vragen over choQola

 

Help, ik zie een pot en geen pralines of reepjes choQola in de shop?

Geen nood 😉 We hebben een nieuw concept op de markt gebracht dat een andere, en vooral ook een gezondere benadering brengt op gewone chocolade. Wij hebben chocolade beter gemaakt…

ChoQola is een gezond mengsel dat anders is opgebouwd dan gewone chocolade, maar je wel dezelfde beleving geeft (genieten van chocolade, maar dan vele gezonder). Vanwege de ‘andere’ ingrediënten zoals noten en kokosolie, smelt choQola sneller dan andere chocolades en dient deze anders verwerkt te worden. We willen geen vetten harden en manipuleren, geen emulgatoren toevoegen om alles perfect op zijn plaats te houden… nee, jouw gezondheid komt op de eerste plaats met enkel maar gezonde ingrediënten!

Daarom zou een praline of reep te snel smelten en verkopen we het kant en klare choQola mengsel dat je thuis zelf verwerkt tot je favoriete chocolade creaties! Je smelt het, verwerkt het tot wat je lekker vindt en stopt het bij voorkeur in de diepvriezer (of koelkast). Het gaat super snel en gemakkelijk. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om choQola te maken!

 

Ik zie een witgeel laagje bovenop de chocolade mengeling? Is ie slecht?

Door temperatuurschommelingen kan het zijn dat er bovenop de choQola een witgele olie laag verschijnt. Dit is geheel normaal aangezien we met puur natuurlijke ingrediënten werken en we geen gebruik maken van emulgatoren enz om alles in een perfect homogeen mengsel te houden! Alles wat niet in een menselijk lichaam hoort, houden wij uit choQola! Meng alles gewoon weer en verwerk het…

virgin kokosolie vetbloem vormingvetbloem vorming kokosolieAnderzijds doet er zich nog een fenomeen voor bij de ‘Royal Raw’. Door het gebruik van virgin kokosolie ontstaat er een vorming van ‘vetbloem‘ aan het oppervlak. Dat zijn cirkelvormige kringen die door de mengeling met kurkuma geel worden en nogal een uiterlijk kunnen geven van schimmel.

Dit is louter een natuurlijke reactie van het product en is in geen geval slecht! We willen je er vooral attent op maken dat het niet gaat om een schimmelprobleem, maar wel om een niet te vermijden kwaliteitsprobleem dat niets afdoet van al het goede van chocolade.

We zouden dit effect kunnen verminderen door het gebruik van emulgatoren en geharde vetten, maar dat is juist wat we niet willen gebruiken! Daarom laten we de natuur doen wat ie doet… want wij gaan voor puur natuur!

 

Zo’n halve kilo is toch wel veel… Zijn er geen kleinere verpakkingen?

Geloof ons, die choQola geraakt echt wel op 😉 Vermits we vooral online verkopen en er ook verzendkosten betaald dienen te worden, zijn wij niet geneigd om kleine verpakkingen te maken… Daar krijg je meer afval mee en we zouden dan de prijs per kilo moeten verhogen vanwege meer verpakking. De halve kilo potten zijn ook nog geschikt om daarna als voorraadpotten in je keuken te gebruiken 😉 Zo krijg je een mooie verzameling van dezelfde uniforme potten bij elkaar die perfect in je lades enz passen.

 

ChoQola is toch wel duur…

Dat is echt een misverstand. ChoQola wordt in grotere volumes verkocht dan vele andere kwaliteitschocolades. Daardoor lijkt de prijs hoger. Maar als je de kiloprijs vergelijkt, komen andere resultaten naar boven. Een mooi artikel hierover is: “choQola duur? Vergelijkende test“. Je zal merken dat choQola zeer goed geprijsd is en daarenboven zit choQola ook nog tjokvol met betere en gezondere ingrediënten dan andere chocolades. Dus daarvoor kan je het echt niet laten staan! Je kan met een pot van een halve kilo tot wel 70 pralines maken!

 

Er zitten toch ook redelijk wat calorieën in choQola. Dat kan toch niet goed zijn?

We werken met volwaardige en pure ingrediënten. Daar horen natuurlijk calorieën bij. Maar calorieën zijn niet slecht! Om te functioneren hebben we calorieën nodig. Als je ‘lege’ calorieën (zoals suiker) in chocolade gaat steken, dan ga je er meer van eten om voldaan te zijn. ChoQola is anders. Wij gebruiken volwaardige calorieën waardoor je ook van nature uit het signaal krijgt dat je voldaan bent vooraleer je jezelf hebt volgepropt. Staar je dus alstublieft niet blind op calorieën en de voedingstabel, maar kijk naar de kwaliteit van de ingrediënten en de ingrediëntenlijst op een verpakking.

 

Welke choQola is het gezondste?

We hebben 3 smaken in ons gamma die alledrie zeer gezond zijn. Maar het is een feit dat er nog een kleine gradatie aanwezig is, van gezond naar gezonder naar gezondst 😉 Men zegt altijd dat pure chocolade gezond is… hier ook, maar dit is niet onze gezondste variëteit.

Onze pure chocolade ‘The Original’ is niet met rauwe cacao gemaakt, want enkel gebrande cacao bekomt een pure smaak. De melksmaak ‘Milky Raw’ is wel met rauwe cacao gemaakt, waardoor je een zachte chocoladesmaak krijgt die sterk aanleunt aan melkchocolade. En rauwe cacao is gezonder dan gebrande cacao. Maar, de ‘Royal Raw’ met lichte kokossmaak is de allergezondste choQola in ons gamma! Want hier heb je zowel de rauwe cacao als de koudgeperste kokosolie. De ‘Royal Raw’ is volledig opgebouwd uit rauwe, onbewerkte ingrediënten en is daarom ook onze Rolls Royce van choQola. Maar uiteindelijk zijn ze alledrie sowieso al vele malen gezonder dan gewone chocolades!

 

Hoe kan het dat choQola veel minder bloedsuikerpieken veroorzaakt? Er zit toch honing in?

Om je bloedsuikerspiegel te laten pieken of niet heeft te maken met het volledige plaatje van ingrediënten die je samen opeet. Honing alleen zal waarschijnlijk wel een lichte verhoging teweegbrengen. Een goede kwaliteitshoning heeft van nature uit de eigenschap om je bloedsuikerspiegel te reguleren.

Maar vooral door de aanwezige vetten en eiwitten die in ChoQola zitten, worden de suikers trager door het lichaam opgenomen en blijft je bloedsuikerspiegel veel stabieler. Zeer goed nieuws voor vele diabeten maar zeker ook voor gezonde mensen die hun lichaam (pancreas) niet belasten met pieken in hun bloedsuikerspiegel.

Geen enkele andere chocolade zal dit effect kunnen bewerkstelligen op je lichaam! Dit is wat choQola zo uniek maakt ten opzichte van andere chocolades!

 

Is choQola geschikt voor diabetici?

We mogen geen gezondheidsclaims verkondigen ivm choQola en diabeten. Er zijn geen uitgebreide en dure laboratoriumtesten uitgevoerd hiervoor. We hebben enkel de ervaringen van de diabeten zelf die choQola eten en die ons een positieve feedback geven. Waar gewone chocolades wel bloedsuikerpieken geven, hebben ze dat probleem nauwelijks tot niet met choQola. Dit zijn persoonlijke ervaringen, iedereen is anders en jij dient vooral naar je eigen lichaam te luisteren. Wij kunnen enkel meedelen wat wij samen met hen ervaren en hopelijk kan het voor jou ook een positieve ervaring zijn.

Een kleine aandacht wensen we nog te leggen op de glycemische index die aangeeft aan diabetici welke suikers ze bijvoorbeeld best mijden of niet.

Er kan niet gewoon zwart wit gekeken worden naar dit onderwerp.

Enerzijds heb je voor chemische zoetstoffen een hele lage glycemische index, maar je bent jezelf stilaan aan het vergiftigen omdat het lichaam deze stoffen niet als natuurlijk herkent. Anderzijds huiveren diabetici van bijvoorbeeld honing omdat het een hogere GI heeft.

Maar er dient ook naar het volledige plaatje gekeken te worden. Als je goede vetten en eiwitten combineert met een (liefst natuurlijk) zoetmiddel, dan zorgen die eiwitten en oliën er voor dat de suikers ook veel trager opgenomen worden en veel minder schommelingen veroorzaakt. Als je natuurlijk koekjes gaat eten, dan eet je koolhydraten (= snelle suikers) met nog eens extra suikers die voor grote schommelingen gaan zorgen natuurlijk. Alles hangt af hoe je suikers combineert met eiwitten, vetten en koolhydraten. Alles werkt ook anders en beter samen dan apart…

 

Waarom geen vegan choQola?

Ons uitgangspunt is pure en onbewerkte voeding. Een goede kwaliteitshoning is daar één van. Deze bevat zeer gezonde stoffen en reguleert ook de bloedsuikerspiegel. Als we vegan gaan, dan moeten we een ingrediënt nemen dat iets meer bewerkt is dan honing. Meestal gebruikt men ahornsiroop of kokosbloesemsuiker. Daar zijn wij persoonlijk minder voorstander van. Ze zijn bewerkt en ingekookt, verliezen daardoor een deel van hun werkzame enzymen en waardoor deze zoetmiddelen minder natuurlijk en gezond worden dan koud geslingerde honing.

Wij wensen vooral een supergezonde choQola te maken en vermits vele veganisten ook wel eens honing eten, voelen wij ons minder geneigd om een stap terug te zetten in onze drang naar de beste kwaliteit te leveren, louter om in dat hokje te passen. Op zich vinden wij het ook jammer dat honing voor veganisten zogezegd ‘niet mag’, terwijl het zo goed is en er eigenlijk geen dierenleed mee gepaard gaat. We willen je niet bekeren, maar je wel bewust maken om zelf te bekijken waarom je honing bv bant en laten weten hoe onze visie is.

 

ChoQola smelten kan toch simpel in de microgolfoven?

Ja, in principe kan dat wel handig zijn. Maar gezond is het allerminst! Een microgolfoven verandert de structuur van je product en vernietigt de voedingsstoffen. Dat zou wel heel jammer zijn als je zo’n gezond product op deze manier alsnog kapot maakt.

Daarom, gewoon even een potje water opwarmen met daarin een potje choQola en net genoeg opwarmen dat de choQola smelt… dan behoud je nog alle voedingsstoffen die we er initieel insteken voor jouw gezondheid.