Enter your keyword

Vulstoffen versus voedstoffen

Vulstoffen versus voedstoffen

blog vulstoffen versus voedstoffenVulstoffen versus voedstoffen

Je hebt het misschien wel gemerkt, we bieden op onze website een welbepaald merk aan. En dat is een zeer bewuste keuze. We zochten naar het beste voor ons lichaam. Waarom zou je anders iets kopen, je wil dat het goed werkt, dat je echt verschil voelt…

Veel zaken in dit merk zijn uniek. Uniek in zijn visie en aanpak. En daar wil het even over hebben, want deze uniekheid heeft een grote impact op onze gezondheid en waarom je bijgevolg beter voor deze supplementen kan kiezen dan andere… iedereen is natuurlijk vrij in zijn keuze, maar laten we je allereerst al een beetje  bewuster maken in deze materie.

Vulstoffen

Heel vaak zitten er vulstoffen in supplementen… bijna altijd. En dan zijn die altijd synthetisch of van natuurlijke oorsprong (ergens in een ver verleden was het natuurlijk 🙂 ). Zoals microkristallijne cellulose. Zoals jullie weten, zeggen wij altijd, eet enkel wat er in de natuur groeit, in een zo natuurlijk mogelijke vorm… ik ken geen kristallijne cellulose plant 😉 Dus dat willen we niet. Ons lichaam herkent dit niet, het geeft geen meerwaarde, het is te erg bewerkt en dit zorgt voor intern conflict in de werking van onze cellen. Dit is gaat eigenlijk puur over logisch denken. We willen je leren etiketten lezen op een logische manier. Want het is al niet simpel om alles te (her)kennen.


Welke vormen van vulstoffen vind je doorgaans in een supplement?


Zoetstoffen: Aspartaam, Acesulfaam K, Maltitol, Sucralose, Sacharose, Sucrose, Dextrose… waarom ongezonde zoetstoffen gebruiken in een product om je gezondheid te verbeteren? Dit heeft een absoluut averechts effect!
Melkhoudende producten: weipoeder, lactose, melksuiker… die zorgen voor een verstoring in je darmen en werken intoleranties in de hand
Soja: soja lecitine… heel vaak is dit een minderwaardige ‘GMO bewerkte’ soja. Ook veel mensen reageren hier slecht op
Andere stoffen met ‘natuurlijke oorsprong’: microkristallijne cellulose (E460), hydroxypropylmethylcellulose (HPMC), Leucine, natrium carboxymethyl cellulose. Het is in een ver verleden natuurlijk geweest en worden vaak voor tabletten gebruikt… tabletten die vaak nog wit zijn, wat dan weer een ander toxisch probleem is. Tabletten kan je bijna niet zonder ongezonde toevoegingen maken, want je hebt die stoffen nodig om het tablet tot een tablet te maken… daarom zijn capsules met poeder (liefst in zijn oorspronkelijke natuurlijke kleur) beter. Dan wel met de juiste keuze van capsule 🙂
Magnesium varianten: magnesium stearaat (E572), magnesiumoxide, magnesiumcarbonaat, 3 voorbeelden van uiterst waardeloze tot zelfs niet opneembare varianten die gezond ogen op een etiket, maar vooral fungeren als antiklontermiddel, glansmiddel, bindmiddel enz… dus niet als voedzame bijdrage.
Titaniumdioxide (E171) is een kankerverwekkende witmaker in supplementen, ook tandpasta, kauwgum enz… en is zelfs verboden in Europe (maar toch nog te vinden)
Propylgallaat (E310) is schadelijk voor baby’s maar zit wel vaak in D3 druppels voor baby’s.
Polysorbaat 80 (E433) wordt als mengstof in oa cosmetica gebruikt, maar kan wel ernstig oogletsel veroorzaken en is schadelijk voor in water levende organismen… en dat gaan we dan smeren en slikken? Zit ook in ijsjes, oogdruppels, medicijnen en vaccins.

Eigenlijk, als je supplementen neemt met deze stoffen er in, moet je gelijk ook aan de detox supplementen om die rommel er weer uit te krijgen. Beetje vreemd toch? Het is erg om te zien dat de meeste supplementenmerken de moeite niet nemen om echte goede natuurlijke producten te maken. Maar dat vergt zeer veel energie en kennis, en is echt niet vanzelfsprekend om te maken!

blog vulstoffen versus voedstoffen

EN NU HET GOEDE NIEUWS…


Het is een feit dat er amper een product/merk te vinden is zonder deze stoffen! We zochten ons ook suf naar iets zuiver… en nu hebben we eindelijk de match gevonden! Met Beyuna. Want die man (Nederlands bedrijf trouwens) achter Beyuna snapt het volledig! Ja hij volgt de moeilijke weg, maar hij wil het verschil kunnen maken. En dat is zo mooi, en daar staan wij ook voor (ook met ons choQola product). Enkel goede ingrediënten, de rest blijft er uit.
En hoe doen zij dat bij Beyuna? Dat vond ik helemaal super gaaf! Soms heb je een vulling nodig omdat je iets in een bepaald volume dient af te vullen in een capsule.

Zij nemen een superfood als vulmiddel! Ik noem het een VOEDmiddel ipv een VULmiddel. Zij gebruiken alfalfa en barley grass. Elk van deze ‘voedmiddelen’ zitten dus boordevol bouwstenen voor je lichaam! Dit vond ik zo slim bekeken! Want ook deze bouwstoffen werken dan weer mee aan de werking van het supplement zelf. Echt, ik had het zo goed niet kunnen bedenken, maar dit is geniaal… en dan weet je ‘die man snapt het’, die weet waarom hij het doet. Dit maakt het verschil en dat zal je in de supplementen van Beyuna ook voelen. bron

En ook de capsules zijn van pullulan gemaakt, tapioca. Deze is natuurlijk, plantaardig en bewaart de stoffen die er inzitten ook nog eens goed (houden oxidatie beter tegen). Want dat is ook belangrijk…

Er is werkelijk nog zoveel te vertellen, maar dat is dan weer voor een volgende keer. Je kan voor meer info je ook aanmelden in onze (w)eet-je update, zie formulier hieronder!
ONTDEK HIER HET BEYUNA ASSORTIMENT SUPPLEMENTEN IN DE SHOP


Met MFMK helpen we je graag op weg
naar een mooier en beter leven  


Wij zijn geen artsen en delen enkel ervaringen mee om zelf op onderzoek te gaan en zoek professionele begeleiding als je iets aan je medicatie wil wijzigen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *