Enter your keyword

wintersalade met zoete aardappel

wintersalade met zoete aardappel

blog wintersalade met zoete aardappelwintersalade met zoete aardappel

Tijdens de wintermaanden is het voor ons in een koud klimaat ook niet zo gemakkelijk om koude salades te eten. Maar we willen wel de voordelen van rauwe groenten behouden om onze gezondheid te verbeteren. Daarom maken we, vooral als het kouder is, gebruik van 1 warme groente, in dit geval zoete aardappel, in combinatie van een koude salade.

 

Boerenkool ook rauw?

Ja, in deze salade gebruiken we rauwe boerenkool. De volgende methode zorgt er ook voor dat de boerenkool gemakkelijker opgenomen wordt en verteert als je deze ongekookt eet. Kolen bevatten veel vit A en C en die gaan snel verloren als je ze kookt, dit geldt ook voor calcium! Je kan wel degelijk genoeg calcium uit groenten halen, als je ze rauw eet.

We snijden de boerenkool zeer fijn. Doe alles in een kom en giet er wat olijfolie over. Strooi er wat fleur de sel over en kneed de boerenkool goed en stevig zodat olie en zout goed opgenomen wordt door de boerenkool. Laat dit een half uurtje inwerken.

blog wintersalade met zoete aardappel

Zeekraal

Zeekraal en andere zeegroenten proberen wij af en toe in onze maaltijd te integreren. Het geeft een knapperige zoute en sappige smaak en is onmisbaar voor je jodiumgehalte op pijl te houden! Haal dit aub niet uit keukenzout verrijkt met jodium… dat is geen natuurlijk zout en geen natuurlijke jodium, dus niet goed voor het lichaam.

Recept

Wat heb je nodig voor deze salade:

  • boerenkool
  • rammenas
  • rode biet
  • gember
  • appelsien/sinaas
  • walnoten
  • pompoenzaden
  • zeekraal
  • fleur de sel
  • kruiden zoals bv citroenmelisse/munt/rozemarijn

De boerenkool maak je klaar volgens uitleg hierboven. Rammenas in kleine reepjes, gember in mini blokjes, rode biet raspen, sinaasappel in blokjes.

Onderaan leggen we de boerenkool, daarboven in het midden de geraspte rode biet. Daarover strooien we de rammenas en gember. Rondom nog wat sinaasappel en strooi er walnoten en pompoenzaden over. Afwerken met wat zeekraal en ev nog fleur de sel. Ook wat verse kruiden (keuze hierboven) zijn lekker om toe te voegen.

OPTIE: Je kan er indien gewenst nog wat geitenkaas of feta kaas aan toevoegen. Ook een sardientje of gerookt visje kan er bij smaken.

Laat ons zeker weten als je dit receptje wil proberen!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, blogs en andere weetjes?

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *