Enter your keyword

Zelf zeebanaan kweken

Zelf zeebanaan kweken

blog zelf zeebanaan kwekenZelf zeebanaan kweken

Eerst hoor ik al veel mensen zeggen: “Zeebanaan? Ken ik niet…”

Zeebanaan kan je tegenwoordig ook al in de supermarkt vinden, bij de visafdeling. Het zijn zeegroentes, zoals ook zeekraal er eentje is, of zeemelde… Ze zijn zeer gezond, vol met natuurlijke jodium wat goed is om je schildklier goed te laten functioneren.

Het lijkt op een vetplantje, is redelijk knapperig en sappig, en een beetje zout van smaak natuurlijk.

 

Zelf een plantje kweken?

Vorig jaar vonden we op een event een zeebanaan plantje te koop. Wij, zo nieuwsgierig als we zijn, kochten dit leuk zeeplantje. Maar overwinteren bleek lastig te zijn en het had de juiste zeegrond nodig… het liep fout af.

Maar daar leren we uit hè 😉 Toen ik zeebanaan in de supermarkt vond, begon ik meteen te experimenteren! En het werkte! Je steekt minimum 7 cm lengte in een glaasje met water, met een beetje zeezout erbij en laat het wortel schieten. Dat ging behoorlijk vlot.

Daarna plant je de zeebanaan in een pot met zeezand. (laat eventueel iemand die je kent die een bezoekje aan zee brengt, of ga zelf, een zak zand meebrengen!)

Ik neem een pot ZONDER gat onderaan, aangezien dit plantje wel natte zeevoetjes kan verdragen 😉

Uiteindelijk kreeg de zeebanaan een lichte plek in huis, vooral tijdens de winter. Op zomerse dagen mag ie natuurlijk buiten, maar zorg dat ie voldoende water krijgt! De zon kan het nogal snel laten uitdrogen…

 

Succes en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven van onze recepten, acties en activiteiten?

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Laat ons zeker weten als jij dit experiment ook wil proberen! Met andere zeegroenten zou het naar mijn mening ook moeten lukken 😉

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *