Enter your keyword

Zoete aardappel sesam salade

Zoete aardappel sesam salade

blog zoete aardappel sesam saladeZoete aardappel sesam salade

Vooral als het nog niet echt warm weer is, dan verlang ik naar zoete aardappelen. Zij zijn regelmatig de warme toevoeging in onze rauwe salades… om de koude dagen door te komen. Noem het mijn “comfort food”.

Zeker nu pasta thuis niet meer gebruikt wordt, en de gewone aardappel ook niet veel, dan is dit het ideale “zoetigheidje” voor mijn hoofdmaaltijd!

 

Stevige maaltijd zonder vlees of vis

Wij merken al langer hoe meer dat we vlees en vis niet nodig hebben. We voelen ons prima met plantaardige voeding, vooral zelfs als ze rauw is en ja, af en toe gaat er nog wel een geitenkaas of rauwe kaas over. Wij genieten daar van, zonder dat er verder vettige sauzen nodig zijn.

Grotere porties

Wat je misschien opmerkte, is dat wij overgeschakeld zijn naar grotere borden. We merkten dat door enkel plantaardig te eten, dat we een grotere hoeveelheid begonnen te eten en dat we de portie niet meer op ons bord kregen zonder steeds te morsen. Dus zijn wij mooie slakommen gaan kopen om die als bord te gebruiken!

blog zoete aardappel sesam salade

We zullen eens overlopen wat er in deze salade zit. Op zich is dat weer geen moeilijke salade, je moet gewoon wat bij elkaar doen zeg ik altijd… soms is dat lekker, en soms niet… hangt ook af van persoon tot persoon z’n smaak en voorkeur.

ingrediënten

  • veldsla
  • tomaatjes
  • avocado
  • zoete aardappels
  • walnoten
  • sesam
  • parmesan
  • sesamolie
  • fleur de sel

Als voorbereiding kook je de zoete aardappel, die je al in kleine blokjes hebt gesneden, een 5tal minuten in water. Dan zou het al gaar moeten zijn.

Ondertussen was je de veldsla en snij je de rest in stukjes en dresseer je het bord. Afwerken met sesam, olie, parmesan schaafsels en fleur de sel.

 

“Anders dan de andere zetmeel houdende groenten, zou de zoete aardappel je bloedsuikerspiegel stabieler houden en zorgt het niet voor pieken.”

Hou je ook zo van zoete aardappel? En hoe verwerk jij dat in je gerechten? Laat het ons zeker weten hier onder de blog!

 

Ontdek de supergezonde en overheerlijke choQola hier!

 

En kom bij de ‘My food my kingdom community‘ op facebook!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *